Memurdan YPK kararına protesto

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamudaki sözleşmeli personele yapılacak ek ödemeler konusundaki yanlışlıkların düzeltilmesi için gayret göstereceklerini belirterek, ''Siyasi irade uykusundan kalkıncaya kadar mücadelemiz devam edecek.'' dedi.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 11:05
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyon üyeleri, Maliye Bakanlığı önünde bir araya gelerek konuyla ilgili Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını protesto etti.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, burada yaptığı açıklamada, kamuda çalışan 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki sözleşmeli personele yönelik ek zam çalışmalarının kapalı kapılar ardında gerçekleştirildiğini ve yayımlanan YPK kararı ile yeni sorunlara imza atıldığını iddia etti.

Ek ödeme kararnamesinde yaşanan aksaklıkların, sözleşmeli personelin ek ödemelerle ilgili eksikliklerinin giderilmesi beklenirken kurulun kararı ile bir kısım personelin haklarının ''gasp edildiğini'' öne süren Akyıldız, şunları kaydetti:
''Sayın Başbakan tarafından 15 Ağustos 2008 tarihinden itibaren en düşük memur maaşına denge tazminatına ilaveten 103 YTL ek zam yapılacağını açıklamıştır. YPK kararı ile KİT'lerde çalışan sözleşmeli teknik personele Sayın Başbakan'ın açıkladığı miktardan yüzde 14 daha düşük, genel hizmetlerde çalışanlara ise sıfır zam uygulanması kararlaştırılmıştır. Kısaca KİT'lerde çalışan genel idari hizmetler sınıfındaki personel için dağ fare bile doğurmamıştır. Ayırca yapılan bu uygulamayla skala dengesi de kendi içinde bozulmuş, yeni adaletsizliklerin önü açılmıştır. Ücret grupları içinde hangi kritere dayandığı belli olmayan bir şekilde birkaç unvan seçilerek bunlara ek ödeme verilmiş, diğer unvanlar üvey evlat muamelesi görmüştür.''

Haksızlıkların önlenmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için siyasi iradenin harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Akyıldız, ''Kamuoyu önünde kendi verdikleri sözleri unutanlar, durup bir kez daha ne yaptıklarını sorgulamalıdırlar'' diye konuştu.

Siyasi iradenin, sendikalarla birlikte hareket edilerek istenilen sonuçlara ulaşılabileceği gerçeğini kabul etmesi gerektiğini belirten Akyıldız, artık olumsuzlukların faturasının kamu çalışanlarına ödetilmesinden vazgeçilmesini istedi. Bircan Akyıldız, talepleri dikkate alınmazsa tüm kurumlar önünde eylemler gerçekleştireceklerini ifade ederek, ''Yapılan yanlışların düzeltilmesi için gayret göstereceğiz. Siyasi irade uykusundan kalkıncaya kadar mücadelemiz devam edecek'' dedi.

Konfederasyon üyeleri, açıklama sonunda, üzerinde kararname numarası ve YPK yazılı büyük boy balonları patlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler