İrfan Ülkü İstanbul'da toprağa verilecek

Azerbaycan'da hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar İrfan Ülkü, İstanbul'da toprağa verilecek. Ülkü'nün cenazesi, yarın öğle vakti Emirgan Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Emirgan Mezarlığı'nda defnedilecek.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 12:36
Abone Ol google-news

Azerbaycan seçimlerini izlemek için gittiği Bakü'de kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren İrfan Ülkü'nün cenazesi, yarın öğle vakti Emirgan Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Emirgan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Son olarak Gizli Arşiv Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmenliği ve 6 News Televizyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Ülkü, 1952 yılında İstanbul'da doğdu.

İlk olarak Tercüman gazetesinde göreve başlayan Ülkü, sırasıyla Tercüman, Güneş, Günaydın ve Türkiye gazetelerinde muhabir ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. TGRT ve Kanal 6 televizyonlarında program yapımcılığı ve yayın danışmanlığı yapan Ülkü, Star TV'de Azerbaycan ve Orta Asya temsilciliği, Flash TV'de ''Politika'' adlı programın yapımcı ve yönetmenliğini üstlendi.

Yeni Günaydın ve Ortadoğu Gazetelerinde uzun süre Genel Yayın Müdürlüğü yapan Ülkü'nün, 1992 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kendi ağzından hayatını anlattığı, ''Kızıl Yıldızdan Hilale'' kitabı Azerbaycan ve Türkiye'de büyük ilgi gördü.

Ülkü'nün, yayınlanan kitapları arasında, ''Azerbaycan'', ''12 Eylül'de Türkeş'', ''KGB Arşivlerinde Enver Paşa'', ''Moskova'', ''İki İslam Arasında'' ve ''Orta Asya'' bulunuyor.

İrfan Ülkü, son araştırması ''Trockist İmparatorluğu''nun yanı sıra ''Gecenin Yollarında'', ''Bakü ve Fısıltılar'' adında iki şiir kitabına da imza attı.

Azerbaycan Yazarlar Birliği üyesi olan Ülkü, Bakü Slavyan Üniversitesi Türkoloji bölümünde ders verdi.

Son kitabı, ''Büyük Oyundaki Türk'' ile Enver Altaylı'nın yaşam öyküsünü anlatan Ülkü, 1 kız çocuk babasıydı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler