'Sözleşmeli personelin hakkı gasp edildi'

Kamu-Sen ve Enerji Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Yüksek Planlama Kurulu'nun kararıyla sözleşmeli personelin hakkının gasp edildiğini söyledi. Akyıldız, KİT'lerde çalışan sözleşmeli personele, belirlenen 103 YTL ek zamdan daha düşük zam yapıldığını kaydetti.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 12:44
Abone Ol google-news

Kamu-Sen ve Enerji Sen üyesi memurlar bugün Maliye Bakanlığı önünde toplanarak, sözleşmeli personele ödenmeyen ücretleri protesto etti. Kamu-Sen ve Enerji Sen adına ortak bir basın açıklaması yapan genel başkan Bircan Akyıldız, sözleşmeli personele ek zam çalışmalarının YPK’nın kararıyla yeni aksaklıklara ve sorunlara neden olduğunu söyledi. Yüksek Planlama Kurulu’nun kararı ile sözleşmeli personelin hakkını gasp edildiğini savunan Akyıldız, KİT’lerde çalışan sözleşmeli personele, belirlenen 103 YTL ek zamdan daha düşük zam yapıldığını kaydetti. KİT’lerde çalışan genel idari hizmetler personelinin için sıfır zam uygulaması kararının alındığını belirten Akyıldız, “Yapılan bu uygulamayla sıkala dengesi de kendi içinde bozulmuştur, yeni adaletsizliklerin önü açılmıştır. Ücret grupları içinden hangi kriterlere dayandığı belli olmayan bir şekilde belli unvan seçilerek bunlara ek ödeme verilmiş diğer unvanlar üvey evlat muamelesi görmüştür” dedi.

Yüksek Okul mezunu personelin de hakkının gasp edildiğini savunan Akyıldız, sözleşmeli statünün uygulamaya konulduğu günden, bugüne kadar ücretlerinde 100-150 YTL kayıp olduğunu söyledi. Türkiye Kamu-Sen yanlışlığın ve eksikliğin giderilmesi için yargıya başvurduğunu söyleyen Akyıldız, şöyle dedi: "Çünkü YPK kararıyla yeni eşitsizlik ve haksız uygulamalar ortaya çıkmıştır. Yargıda bu haksızlığın giderileceğine inanıyoruz. Siyasi iradenin ‘ biz yaptık oldu’ anlayışı ile hareket ederek ve kararlarının arkasını takip etmeyerek ne kadar olumsuz sonuçlara neden olduğunu görmesini istiyoruz. Siyasi irade sendikalarla birlikte hareket ederek istenilen sonuca ulaşılabileceği gerçeğini kabul etmelidir. Türkiye Kamu-Sen ülkemizde gelir dağılımında adaletin gerçekleştirilmesi, çalışanlara adil bir ücretin ödenmesi ve kamu çalışanları için ‘eşit işe eşit ücret’ uygulamasının gerçekleştirilmesinde kararlı mücadelesini sürdürecektir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler