"Kyoto vaatleri yerine getirilmeli"

Avrupa Çevre Ajansı, Avrupa Birliği'nin (AB) 15 üyesinin sera etkisi yaratan gazların emisyonunu azaltmaya yönelik Kyoto anlaşmasındaki vaatlerini yerine getirmeyi hedeflemeleri gerektiğini açıkladı.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 13:36
Abone Ol google-news

Avrupa Çevre ajansı, AB üyesi 15 ülkenin katıldığı Kyoto Protokolüyle ilgili olarak, bu ülkelerin sera etkisi yaratan gazların azaltılmasıyla ilgili süreçlerini ayrıntılı olarak inceledi.

Ajansın yazılı açıklamasında, 15 üye ülke arasında emisyonları azaltma oranlarının farklı olduğuna dikkati çekilerek, 2008-2012 döneminde, AB içinde ortak bir şekilde emisyonların yüzde 8 azaltılması hedefinin yerine getirilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, bu sürede Danimarka ile İtalya ve İspanya'nın ülke olarak hedeflerini yerine getirmesinin olanaklı olmadığı, ancak bu ülkelerin eksikliğinin önemli bir performans göstermesi beklenen İngiltere, Almanya ve İsveç tarafından tamamlanabileceği belirtildi.

1997 yılındaki Kyoto protokolüne o dönemde AB üyesi olan 15 ülke dahil olmuştu. Daha sonra birliğin genişlemesiyle katılan 12 yeni üye ülke, AB'nin Kyoto hedeflerine katkıda bulunma yükümlülüğü taşımıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler