TBMM Üstün Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

TBMM 2010 Üstün Hizmet Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Bu uygulamanın daha da tartışmasız yapılması konusunda bundan sonra tabii ki Başkanlık Divanı olarak gerekli önlemleri almanın da görevimiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yayınlanma: 15.07.2010 - 12:01
Abone Ol google-news

TBMM 2010 Üstün Hizmet Ödüllerini almaya hak kazanan kişi ve kuruluşlara ödülleri Meclis'te düzenlenen törenle verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Selma Aliye Kavaf ve Faruk Çelik, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 

Eleştirilere yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ise törende yaptığı konuşmada, Üstün Hizmet Ödülleri'nin ilk olarak 5 yıl önce Bülent Arınç'ın Meclis Başkanlığı döneminde verildiğini hatırlattı. TBMM'nin devlete ve millete ulusal, uluslararası düzeyde üstün hizmette bulunanlara, Türkiye'nin tanıtımına yardımcı olanlara, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu, sosyal gelişimi için yararlı hizmetler yapanlara sahip çıkmak istediğini belirten Şahin, ödül alanların sadece kendileri için değil toplum için de bir şeyler ürettiklerini kaydetti. Şahin, "Milletimize yararlı birtakım hizmetler ortaya koyuyorlardı. Dolayısıyla milletimiz için yararlı faaliyet ve hizmetler ortaya koyanlara da milletin iradesinin tecelli ettiği TBMM'nin sahip çıkması, takdir etmesi, ödüllendirmesinden daha doğru ne olabilirdi? Bunun biraz daha üstünde çalışılarak daha da geliştirilerek devamında yarar görüyorum" dedi. 5 yıldır eğitim ve sosyal alanda hizmette bulunanlara ödül verildiğini bunun da millet adına teşekkür ve teşvik etmek anlamına geldiğini ifade eden Şahin, ödüllere ilişkin eleştirilere ise şöyle yanıt verdi:

"Bu ödüllerle aynı zamanda bir mesaj daha veriyoruz. İmkanı olanlar, tıpkı bu ödüle layık görülen vatandaşlar gibi imkanlarını, gerekli şartlar sağlandığında kişilerin yararına sunmalılar. Bu geleneği devam ettirmeliyiz demek istiyoruz. Ödül alacak vatandaşlarımız valiliklerimizce, özel idarelerimizce ve milletvekillerimizce Meclisimize önerildi. Bunların nasıl tespit edildiğine dair zaman zaman tartışmalar oluyor. TBMM Başkanlık Divanı önüne ilgili komisyonumuzca hazırlanarak gelen liste aynen onaylanmıştır. Valiliklerimizden, özel idarelerden, milletvekillerimizden 200 civarında isim bildirilmiş, bunlar içerisinde büyük bir titizlikle yapılan çalışmalar sonucunda bu isimler tespit edilmiştir. Bu isimlerin dışında, bu illerimizde hizmet eden, bu ödüle layık olan başka insanlar yok mu? Tabii ki vardır. Belki daha fazla layık olanlar vardır ama yapılan çalışmalarda bu isimlerin ödüllendirilmesi uygun görülmüştür. Bu uygulamanın daha da tartışmasız yapılması konusunda bundan sonra tabii ki Başkanlık Divanı olarak gerekli önlemleri almanın da görevimiz olduğunu düşünüyorum."
 

Ödül alanlar

TBMM 2010 Üstün Hizmet Ödüllerinin sahiplerine ödülleri Meclis Başkanı Şahin tarafından verilirken, ödül alanlar arasında fotoğraf sanatçısı Ara Güler, Besteci Alaettin Yavaşça, yurtdışında yaşayan işitme engelli sanatçı Levent Beşkardeş, Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince, AKP Milletvekili Vahit Kiler'in işadamı babası Hikmet Kiler, Sarar Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar gibi isimler ile çok sayıda işadamı da bulunuyor. Ödül alan kuruluş ve isimler ise şöyle:
"Dernek ve Vakıflar: Dosteller Yardımlaşma Derneği, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği, Kadın Gelişim ve Kültür Derneği, Motif Halk Oyunları Eğitim Ve Öğretim Vakfı, Saçaklızade Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği.

Kişiler: Serdal-Hünkar Adalı, Yusuf Özer, Şuayp Demirel, Sebahattin Yıldız, Kanber Demir, Levent Aydın, Abdurrahman Alaettinoğlu, Ali Nihat Gökyiğit, Mehmet Emin Ünal, Hüsnü Uçar, Rasim Menteşe, Ömer Salahittin Kurşun, Faruk Kızıklı, Sabriye-Mustafa Kemal Ocakçı, Alaettin Şeker, Mecit Bahçivan, Hikmet Kiler, Yaşar Çelik, Kemal Solmaz, Faik Çelik, Hatice Zeynep Bodur Okyay, Aynur Bektaş, Selahattin Düzbasan, Ahmet Akdağ, Orhan Abalıoğlu, Kamil Çilingir, Oral Onur, Ali Karakaya, Lütfü Yücelik, Cemalettin Sarar, Ahmet Refik Bulutcu, İlyas Keleş, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Necati Akel, Ayşe Necla Karadavut, Ali Galip Çalık, Kamil Güleç, Seyhan Cengiz Turhan, Hasan Kalan, Vasfiye Eriş, Mehmet Tarman, Süleyman Çetinsaya, Ziya Eren, İsmail Canpolat Kımçak, Muzaffer Marşap, Cavit Yücel, Hüseyin Öksüz, Mehmet Girgiç, Ali Yaman, Ahmet Yakupoğlu, Mehmet Ali Aydınlar, Galip Demirel, Ali İhsan Demirdöver, Mete Ersoy, Mehmet Cengiz, Ahmet Çuhadaroğlu, Mahmut Yeşil, Sebahat-İsmet Erdem, Mehmet Sinan Dereli, Sevim Kırali, Bayram Halil, Fettah Tamince, Zehra Nevzat Özdemir, Hayri Yıldız, Yılmaz Yavuz, Nurdan-Ahmet Orhan Oğuz."
 

İşitme engelli tiyatro sanatçısı "Atatürk'ü rüyamda gördüm"

İşitme engelli tiyatro sanatçısı Levent Beşkardeş, törende işaret diliyle yaptığı konuşmada, 18 yaşına kadar işitme engelli olmasının sıkıntısı yaşadığını ifade ederek "Birgün Atatürk'ü rüyamda gördüm. Bana işaret diliyle, 'çok başarılı bir insan olacaksın' dedi. Bundan cesaret alarak, yurtdışına açıldım. Yıllardır yurtdışında yaşıyorum" dedi. Beşkardeş, işaret dili eğitimine önem verilmesini de istedi. Törende emekli öğretmen Necla Kızılbağ Üçyıldız ise 10 gün önce, yaptığı hizmetlerde kendisine destek olan oğlunu kaybettiğini ifade etti. Üçyıldız Meclis Başkanı Şahin'e sarılarak ağladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler