Korsanlar durmak bilmiyor

Somalili korsanlar, Güney Kore'ye ait bir yük gemisinin mürettebatını serbest bırakmalarının ardından, içerisinde 21 Filipinli tayfanın olduğu bir şilebi kaçırdılar. Filipinler Devlet Başkanı Yardımcısı Noli de Castro, Manila'da açıklama yaparak, içerisinde 21 Filipinli tayfanın bulunduğu şilebin, Somali açıklarındayken korsanlarca kaçırıldığını belirtti.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 14:07
Abone Ol google-news

Somalili korsanlar durulmuyor. Korasanlar bu kez de içersinde 21 Filipinli tayfanın bulunduğu bir şilebi kaçırdılar. Filipinler Devlet Başkanı Yardımcısı Noli de Castro, Manila'da açıklama yaparak, içinde 21 Filipinli tayfanın bulunduğu şilebin, Somali açıklarındayken korsanlarca kaçırıldığını belirtti. De Castro, "Somali'deki bu son korsanlıkla ilgili ayrıntılı bilgi almaya çalışıyoruz" dedi.

Merkezi Malezya'da bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü de, şilebin Ortadoğu istikametinde giderken Aden körfezinde kaçırıldığını bildirdi.

Somali açıklarında ocak ayından bu yana 73 gemi korsanların saldırısına uğradı. Korsanlar halen 11 gemiyi ellerinde tutuyor. Gemilerde 200'den fazla tayfa bulunuyor.


Güney Kore'ye ait yük gemisinin mürettebatı

Güney Kore'ye ait kaçırılan yük gemisinin mürettebatının serbest bırakıldığı haberinin ardından, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü açıklamada bulundu. Sözcü,  8'i Güney Kore ve 14'ü Myanmar vatandaşı olan denizcilerin erken saatlerde salıverildiğini ve olay yerine bir Amerikan donanmasının gittiğini söyledi. Ayrıca, serbest bırakılan rehinelerin tümünün güvende ve iyi olduğunu bildirdi, ancak fidye ödenip ödenmediği hakkında bilgi vermedi.

Güney Kore'ye ait yük gemisi, 10 Eylül'de Aden Körfezi'nde Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler