Talat 'Salvador Dali' sergisini gezdi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki ''İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali'' sergisini gezdi. Eşi Oya Talat ile rehber eşliğinde sergiyi gezen Talat, eserleri yakından inceleyerek bilgi aldı.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 14:50
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki ''İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali'' sergisini gezen Talat, yurttaşlarla fotoğraf çektirirken, kendi fotoğraf makinesiyle de ilginç bulduğu eserleri görüntüledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, sergiye ilişkin açıklamada, böyle önemli bir ressamın sergisinde bulunmayı herkesin isteyeceğini söyleyerek, bu çerçevede kendisinin de bu fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu belirtti.

Talat, şunları kaydetti:
''Sergi, sadece bir resim değil, bir yaşam sergisi aslında. Bu anlamda düşündüğünüzde bu ünlü ressamın hayatını da öğrenmiş oluyorsunuz. Hayatının değişik dönemlerinde yaptığı resimler, bu koşullarda karşı karşıya kaldığı etkiler ve ona tepkileri, bir bütün olarak son derece ilginç bir sergi. Sergi, çok başarılı bir hazırlık ve çalışmayla gerçekleştirilmiş. Çok iyi olmuş. Sergiden çok etkilendim.''

Dudak şeklinde tasarlanmış koltuğa eşiyle birlikte oturan Talat, Dali'nin tablolarının birinin önünde fotoğraf çektirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler