Şiddetli yağış

Karadeniz'de etkili şiddetli yağış nedeniyle, Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki Çayköy Köyü'nde 13 evi su bastı. Baskında, maddi zarara uğrayan yurttaşlara Kızılay'dan yardım geldi. Ayrıca, Rize'de şiddetli yağış sonucu oluşan heyelan nedeniyle Çamlıhemşin-Ardeşen kara yolu ulaşıma kapandı.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 17:02
Abone Ol google-news

Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki Çayköy köyünde sağanak yağış nedeniyle derenin taşması sonucu 13 evi su bastı. Alınan bilgiye göre, Alaplı'da dün gece başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle Çayköy'deki Sarıkadı Mahallesi'nden geçen dere taştı. Dere çevresindeki 13 evde su baskınları oluştu. Vatandaşların konutları ve eşyaları zarar gördü.

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, köyde incelemelerde bulunmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallenin yanından geçen tali derenin taşması sonucu 13 evi su bastığını, 86 vatandaşın da mağdur olduğunu söyledi.

Mağdur vatandaşların eşyalarının zarar gördüğünü, ancak evlerinde barınmaya devam edebileceklerini anlatan Memük, şunları kaydetti:
''Su baskını yaşanan mahallede gerekli incelemeleri yaptık. Endişe edecek vahim durum yok. Evlerinin bodrum katındaki yiyecek ve eşyalar zarar gördüğünden, Kaymakamlık ve Türk Kızılayı tarafından gerekli acil yardımlar ulaştırıldı. Mağdur vatandaşlara yiyecek yardımında da bulunduk. Köy içi yollarında su baskını nedeniyle ulaşım zorlaştığından da Özel İdare İmar Müdürlüğü iş makineleriyle gerekli çalışmalar başlattı.''

Suyun taştığı tali derenin ıslahı için de Devlet Su İşleri tarafından çalışma yapılacağını anlatan Kaymakam Memük, ''Su baskınının yaşandığı mahallede hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Hasarın maddi boyutuyla ilgili henüz rakam yok. Zararın tespitinin ardından mağdur vatandaşlarımıza yardım talebinde bulunacağız'' dedi.

 

Kızılay'dan yardım

Su baskınının ardından Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi tarafından Çayköyü'ne öncü araç göndererek, bölgede ihtiyaç tespiti yaptı. Daha sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bölgeye 172 battaniye, 86 yatak ve 13 mutfak seti gönderildi.


Heyelan

Rize'de şiddetli yağış sonucu oluşan heyelan nedeniyle Çamlıhemşin-Ardeşen kara yolu ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış sonucu Çamlıhemşin ilçesindeki bazı dereler taştı, küçük çaplı heyelanlar oluştu. Şiddetli yağış nedeniyle Çamlıhemşin-Ardeşen kara yolunun 11. kilometresinde heyelan meydana geldiği, kara yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler