'Rusya, politik açılımlara kapalı'

Gürcistan Parlamento Başkanı David Bakradze, Rusya'nın sorunlarının çözümü için politik açılımlara kapalı olduğunu bildirdi. Bakradze, Kafkasya'daki sorunların çözümüne ilişkin Cenevre'de düzenlenen toplantıda, Rusya'nın masayı terk etmesinin, bölgedeki sorunların diyalog yoluyla çözülmesine sıcak bakmadığı anlamına geldiğini savundu.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 18:32
Abone Ol google-news

Gürcistan Parlamento Başkanı David Bakradze, Cenevre'deki görüşmeleri değerlendirdi. Bakradze, Güney Osetya ve Abhazya'nın Rusya için ne kadar büyük bir baş ağrısı olduğunu herkesin gördüğünü ifade eden Bakradze, yarıda kalan görüşmelerin 19 kasıma kadar ertelendiğini anımsattı ve bu sürecin devam etmesi için her türlü fedakarlığı göstereceklerini kaydetti.

Gürcistan parlamentosundaki komisyon üyeleri de, Cenevre görüşmelerinin devam etmesinin büyük önem taşıdığını, bölgedeki sorunların uzun vadede çözüm bulabilmesi için Rusya ile diyalogdan kaçınılmaması gerektiğini vurguladı.

Bu arada, Abhazya'nın ''Dışişleri Bakanı'' Sergey Şamba da yaptığı açıklamada, Tiflis'in kendilerini eşit şartlarda muhatap almadığı için görüşme masasını terk ettiğini kaydetti.
Gürcistan ile herhangi bir oturumun yapılamadığını ifade eden Şamba, dolayısıyla da hiç bir konuyu görüşemediklerini söyledi.

Açıklamasında ayrıca, Rus güçlerinin Gürcistan sınırındaki Gali kentinde toplanmasıyla ilgili gelişmelere değinen Şamba, ''Güvenliğimiz için burayı (Gali bölgesini) bir askeri kente dönüştüreceğiz. Gürcistan'a karşı güçlü savunma yapmaya ihtiyaç duyuyoruz'' dedi.

Rusya, Gürcü topraklarında oluşturduğu tampon bölgeden çektiği birliklerinin büyük bölümünü sınırdaki Gali kentine yığmış ve buranın denetimini de tamamıyla eline almıştı.
Abhazya'nın, Gürcistan sınırındaki Gali kentinde yaşayan sivil nüfusun büyük çoğunluğunu Gürcüler oluşturuyor.

Rusya ve Gürcistan arasında ağustosta yaşanan kısa süreli savaşın ardından bölgedeki sorunların çözümü için Cenevre'de yapılan toplantıda bir sonuca ulaşılamayınca görüşmelere 19 kasımda devam edilmesi kararlaştırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler