'Gökten üç elma düştü'

45. Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'na sunulan, Raşit Çelikezer'in yazdığı ve yönettiği ''Gökten 3 Elma Düştü'' filminin gala gösterimi yapıldı. Festivalde ödül arayan bir diğer film olan ''Vicdan''ın da senaryosunu yazan Raşit Çelikezer, filmde zoraki bir dayanışma hikayesi anlattığını söyledi.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 19:24
Abone Ol google-news

Antalya Kültür Merkezi'nde yapılan ''Gökten 3 Elma Düştü' isimli filmin gala gösteriminin ardından filmin yönetmeni ve senaristi Raşit Çelikezer ile oyuncular, Köksal Engür, Bennu Yıldırımlar, İsmail Hacıoğlu, Serhat Nalbantoğlu ve Kürşat Alnıaçık, gazeteciler ve seyircilerin sorularını yanıtladılar.

Festivalde ödül arayan bir diğer film olan ''Vicdan''ın da senaryosunu yazan Raşit Çelikezer, filmde zoraki bir dayanışma hikayesi anlattığını söyledi. Oyun yazarı da olduğunu hatırlatan Çelikezer, oyuncuların tamamının dostu olduğunu ve bu nedenle çok uyumlu çalıştıklarını vurguladı.

Erden Kıral'ın yönettiği ''Vicdan'' ve kendisinin yönettiği ''Gökten 3 Elma Düştü'' filmlerinin senaryolarını aynı anda yazdığını, bu nedenle iki filmin birbirine yakın kurgu anlayışı olduğunu belirten Çelikezer, ''İkisini de benim yazdığım belli'' diye konuştu.

Festivalde yarışan 15 filmden gösterimi yapılanları izlediğini, diğerlerini de izleyeceğini ifade eden Çelikezer, ''Neyle yarıştığımı görüyorum. Ortada çok güzel bir palet var. Birbirinden uzak anlatım şekilleri var'' dedi.

 

Oyuncuların görüşleri

Oyuncu Bennu Yıldırımlar da her yeni rolün kendisi için zor olduğunu belirterek, Kameranın arkasında derdini anlatabilen, istediklerini yumuşakca söyleyen bir yönetmenle çalıştıklarını söyledi.

Festivalde yarışan ''Başka Semtin Çocukları''nda başrol oynayan İsmail Hacıoğlu, ''Benim için her iki filmin de festivalde yarışması tesadüf oldu. Her iki filmde de oynamak istedim'' diye konuştu.

Kürşat Alnıaçık da filmi ilk kez izlediğine dikkati çekerek, ''Çekimlerde bu kadar heyecanlı değildim. Raşit, anlatmak istediklerini basit şekilde, hiç süslemeden anlatmış. Bu büyük bir başarı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler