'Hükümet, soruna ciddi yaklaşmadı'

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Adana'da partilileriyle buluştu. Soylu, burada yaptığı konuşmada, ''Hükümet 1 Mart tezkeresinden sonra da terör örgütünün Irak'ın Kuzeyinde vücut bulmaması, güçlenmemesi için finansal ve lojistik kaynaklarını kaldırabilecek bir şeyler yapabilirdi. Hükümet'in esas kaçırdığı fırsat bu fırsattı'' dedi.

Yayınlanma: 16.10.2008 - 20:14
Abone Ol google-news

Adana'da, partililerle bir araya gelen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, Hükümet'in terör sorununa bugüne kadar ''ciddi yaklaşmadığını'' iddia etti.

''Terör örgütü elebaşının yakalanmasına kadar Irak'ın kuzeyi Türkiye ile terör örgütü arasındaki çatışma alanıydı'' değerlendirmesinde bulunan Soylu, şunları kaydetti:
''Burası terör örgütü tarafından bir geri üs olarak kullanılıyordu. Fakat terör örgütü elebaşısı yakalandıktan sonra 1 Mart tezkeresine kadar Türkiye'nin de müdahalesiyle burası bir çatışma alanına döndürüldü. Yani artık terör örgütü orada rahat değildi. Tezkereden hemen sonra burası yine terör örgütünün geri üssü, yani beklediği, rahat olduğu havza olarak değerlendirildi.
Hükümet, tezkereden sonra terör örgütünün burada vücut bulmaması, güçlenmemesi için bütün finansal ve lojistik kaynaklarını kaldırabilecek bir şeyler yapabilirdi. Hükümet'in esas kaçırdığı fırsat bu fırsattı.''

Soylu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ''Erbil'e gideceğini söylediğini'' iddia ederek, ''Ziyaret gerçekleşirse bu Irak'ın fiili olan üçe bölünmüşlüğünün Türkiye tarafından resmileştirilmesi anlamına gelecektir. Bu Türkiye için büyük tehlikedir. Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nı gitmemesi konusunda uyarıyoruz. Gideceğini de düşünmüyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler