Hong Kong krizde

Hong Kong'da yürütülen Lehman Brothers soruşturması kapsamında Lehman Brothers'in yatırımları konusunda yanlış yola sevk eden taktikler nedeniyle iki bankanın yaptırım olasılığı ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Ayrıca, Hong Kong Borsası'nda Hang Seng Endeksi, son üç yılın en düşük düzeyine geriledi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 07:29
Abone Ol google-news

Hong Kong bölgesinin gayri resmi merkez bankası konumunda olan Para Otoritesi tarafından yapılan açıklamada, her iki bankaya gönderilen yetkililerin mudilere yanlış yola sevk edici ve suiistimal ile bağlantılı 24 olayı soruşturmaya başladıkları ifade edildi.

Lehman Brothers'ın geçen ay batmasının ardından bu bankada paraları veya hisseleri olan binlerce gösterici Hong Kong'da protesto gösterilerinde bulunuyor.

Hong Kong'da 40 binden fazla kişinin 2,6 milyar dolar tutarında Lehman Brothers bağlantılı hisse senedi aldığı ifade ediliyor.

 

Hong Kong borsası'nda büyük düşüş

Hong Kong Borsası'nda Hang Seng Endeksi, son üç yılın en düşük düzeyine geriledi. Hang Seng Endeksi, 676,31 puan gerileyerek 14.554,21 puana indi. Gerileme, özellikle borsada işlem gören Çin sermayeli bankalarda görüldü. Endekste görülen gerilemeye neden olarak, yatırımcıların küresel ekonomik durgunluk korkusu gösterildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon