ABD'den Azerbaycan'daki seçime eleştiri

ABD, Azerbaycan'da çarşamba günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde önceki seçimlere göre gelişme görüldüğü ancak bu seçimin hala uluslararası standartların gerisinde olduğu yorumunda bulundu.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 07:31
Abone Ol google-news

ABD, Azerbaycanda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncekilere göre gelişme gösterdiğini ancak bu seçimin de uluslararası standartların gerisinde kaldığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, ABD'nin, seçimi düzenlemesi ve önceki seçimlere göre bazı gelişmeler kaydetmesinden dolayı Azerbaycan'ı kutladığını ifade ederken, "Bu bir gelişme ancak hala yapılacak işler var" dedi.

Azerbaycan'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini izleyen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu Gözlem grubu da dün, "seçim sürecinde kayda değer gelişmeler bulunduğunu ancak tüm demokratik ilkeleri karşılamadığını" bildirmişti.

Seçim Komisyonu dün, Azerbaycan'da önceki gün 6'ncı kez yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılan oyların yaklaşık yüzde 97'sinin sayıldığını, şimdiki Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in oyların yüzde 88,64'ünü kazandığını açıklamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler