Washington Post Obama'yı destekliyor

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'ya desteğini açıkladı. Gazete, ''Barack Obama'ya duyduğumuz takdir ve uzun başkanlık yarışı sırasında gösterdiği etkileyici nitelikler işimizi büyük ölçüde kolaylaştırdı" diye yazdı.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 08:20
Abone Ol google-news

Anketlerde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain'in önüne geçen Demokrat Parti'nin adayı Obama medya tarafından da destek görüyor.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post ''Obama çok iyi bir başkan olma potansiyeline sahip'' diye yazdı.

Yazıda, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain'in, ''hayalkırıklığı yaratan'' bir kampanya yürütmesi ve yardımcılığına Sarah Palin'i seçmesinin, gazetenin Obama lehinde karar vermesini ''kolaylaştırdığı'' belirtildi.

Son iki başkanlık seçiminde de Demokrat Partili adayları destekleyen gazetedeki yazıda, şunlar ifade edildi: ''Barack Obama'ya duyduğumuz takdir ve uzun başkanlık yarışı sırasında gösterdiği etkileyici nitelikler işimizi büyük ölçüde kolaylaştırdı. Obama zekası, karmaşık konuları ince ayrıntılarıyla kavrayışı ile uzlaştırma ve fikir birliği oluşturma konusundaki apaçık yeteneği ile öne çıkan bir isim.''

Yazıda, dünya ve ABD'nin dünyadaki yeri konusunda sofistike bir anlayışa sahip olan Obama'nın, ülkesinin dünya liderliği konumunu korumak konusunda da kararlı olduğunun altı çizildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler