Almanya kurtarma paketini onayladı

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, ülkedeki bankaların kurtarılması amacıyla hükümetin kararlaştırdığı, 500 milyar Avro'luk yardım paketini onayladı. Mecliste bugün yapılan ve 576 milletvekilinin katıldığı oylamada Yeşiller ve Sol Parti milletvekilleri yardım paketi için ''hayır'' oyu kullanmıştı. Yardım paketi 99'a karşı 476 ''evet'' oyuyla kabul edilmişti.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 08:47
Abone Ol google-news

Alman meclisinde (Bundestag) bugün 500 milyar Avro'luk (675 milyar) finans sektörünü kurtarma paketini onayladı. Almanya Federal Eyalet Temsilcileri Meclisi'nde (Bundesrat) kabul edilmesinden sonra cumhurbaşkanlığına sunulan yasa, Cumhurbaşkanı Horst Köhler tarafından da imzalandı. Resmi gazetede yarın yayınlanması beklenen yasa, böylece 20 Ekim Pazartesi günü borsanın açılışından önce yürürlüğe girmiş olacak.

Almanya'nın toplam bütçesinden yaklaşık bir kat daha fazla olan mali yardım paketi, bankalara ve kredi kuruluşlarına 400 milyar Avro'ya kadar garanti verilmesini öngörüyor. Zor durumda olan bankalara da doğrudan 20 milyar Avro mali yardım yapılacak. Özel bir fondan da gelecek yılın sonuna kadar bankalara hisse alınması karşılığında 80 milyar Avro'ya kadar öz sermaye verilecek.

Alman meclisi (Bundestag), ülkedeki bankaların kurtarılması amacıyla hükümetin kararlaştırdığı, 500 milyar Avro'luk yardım paketini bugün 99'a karşı 476 ''evet'' oyuyla kabul etmişti. Bir milletvekili ise çekimser oy kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler