"Güvenlik güçlerimize destek vermeliyiz"

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, canıyla, kanıyla terörle 25 yıla yaklaşan bir süreç içinde mücadele eden güvenlik güçlerine destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Onların moralini bozucu, maneviyatlarını kırıcı söz ve yorumlardan özellikle şu dönemde kaçınmaya özen göstermeliyiz" dedi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 09:13
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir gazetecinin, "Aktütün saldırılarının ardından bir gazetede yer alan haberler üzerine Genelkurmay Başkanı ve Başbakan'ın yaptığı açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Genelkurmay Başkanı veya Başbakan'ın herhangi bir konuyla ilgili yaptığı konuşmalarını değerlendirmek bana düşmez. Onlar Türkiye'de yaşanan ve gelişen olaylarla ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmışlardır. Ben bir yorumcu değilim, dolayısıyla yapılan konuşmalarla ilgili yorum yapamam" yanıtını verdi.

Bakan Şahin, Türkiye'nin terörle mücadelede çok kayıplar verdiğini, bölücü terör örgütünün dış destekli olduğunu vurgulayarak, hem dışarıda, hem içeride Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını istemeyenlerin bulunduğunu kaydetti.

Şahin, "Ama şu herkesçe bilinmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür. Kurumlarıyla, güvenlik güçleri ile güçlüdür. Bu belayı eninde sonunda defedecektir. Bu bakımdan canıyla, kanıyla terörle 25 yıla yaklaşan bir süreç içinde mücadele eden güvenlik güçlerimize destek vermeliyiz. Onların moralini bozucu, maneviyatlarını kırıcı söz ve yorumlardan özellikle şu dönemde kaçınmaya özen göstermeliyiz. O bakımdan, yapılan açıklama ve değerlendirmelerin bu bağlamda yapıldığını düşünüyorum" diye konuştu.

Ergenekon davası

Bakan Şahin, 20 Ekim Pazartesi günü ilk duruşması yapılacak "Ergenekon" davasını takip edip etmeyeceğine ilişkin soruya karşılık ise, "Hayır, bu dava kamuoyunca da önemli bir dava olarak değerlendiriliyor. Adalet Bakanı olarak benim görevim, bağımsız yargı organlarımızın yargılama sürecini yaparlarken çok rahat ortamda çalışmalarını temin etmektir. Bu dava Silivri Ceza İnfaz Kurumunun içindeki duruşma salonunda yapılacak. Duruşma salonunu son 2 ay içinde yeniden gözden geçirerek genişlettik. Elektronik sistem kurduk. Benim Adalet Bakanı olarak dava ile ilgim bu kadardır. Bunun dışında yargılama tamamen bağımsız yargı organlarınca yapılacaktır" diye yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler