GATA'da 'Köstebek' alarmı

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun'un sağlık durumuna ilişkin belge ve bilgilerin sızmasının ardından, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde başlatılan soruşturmanın devam ettiği ve pek çok kişinin ifadesinin alındığı öğrenildi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 09:23
Abone Ol google-news

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Cumhuriyet Savcılığı’nın Gülhane Askeri Tıp Akademesi’nde başlattığı ‘köstebek’ soruşturması devam ederken, pek çok askeri tabibin ve sivil personelin sorgulandığı ve sorgulama işleminin devam ettiği öğrenildi.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun’un Genelkurmay 2. Başkanlığı döneminde sağlık durumuna ilişkin belge ve bilgilerin sızmasının ardından, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde başlatılan soruşturma sonrasında alınan güvenlik önlemleri de artırıldı. Saygun’a ait sağlık durumu bilgilerinin sızmasının ardından YARSAV (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun yaptırdığı tahlillerin sonucunun sızmasının ardından GATA Komutanlığı, hastalara ait bilgileri doktorların dahi görmesini engellemeye başladı.

Orgeneral Saygun’un bilgilerinin sızmasının ardından GATA Komutanlığı, GATA da görev yapanların sadece kendi kliniklerinde tedavi olan hastaların bilgilerine ulaşabilme imkanı vermişti. Doktorların, kendi klinikleri dışında tedavi olan hastaların bilgilerine ulaşma imkanı ortadan kaldırılmıştı. YARSAV Başkanı Eminağaoğlu’nun sağlık bilgilerinin sızmasının ardından GATA Komutanlığı aldığı tedbirleri artırdı. GATA da görev yapan doktorlar, kendi kliniklerindeki hastaların tahlil sonuçlarını dahi göremeyecek. Tahlil sonuçlarının sadece hastalara ve hasta yakınlarına verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler