Fazıl Say ve arkadaşları D-Marin'i büyüledi

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, sanatçı arkadaşlarıyla birlikte Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu'nun üstlendiği 6. D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde çok özel bir konsere imza attı.

Yayınlanma: 20.07.2010 - 20:34
Abone Ol google-news

Bu akşam D.Marin'de gerçekleşen konserde, Cihat Aşkın (Keman), Çağ Erçağ (Viyolonsel), Tolga Salman (Bandoneon), Güvenç Dağüstün (Bariton), Burcu Karadağ (Ney),  Efdal Altun (Viyola), Sevil Ulucan (Keman), Iraz Yıldız (Piyano) ve Berfin Aksu (Keman) Fazıl Say’a eşlik etti.

Say’ın çaldığı Bach’ın “Chaconne de la Partita No.2” eseriyle başlayan konserde Say “Kara Toprak”, Say düzenlemesiyle Gershwin “Summertime”, Ulvi Cemal Erkin “Piyanolu Beşli”, Schubert “Impromptu op.90”, Mendelssohn “Keman Konçertosu I.Bölüm”, Anonim “Katibim”, Say “Istanbul’u Dinliyorum” ve “Bugün Pazar”, Brahms “Macar Dansları No.5”, Anonim “ Nihavend Longa” ve Tolga Salman düzenlemeleri ile Piazzolla “Oblivion” ve “Libertango” eserleri ard arda çalındı.

Müzikseverleri büyüleyen konser boyunca Say müthiş enerjisi besteci duyarlılığıyla hep piyanosunun başındaydı. Ulvi Cemal Erkin’de nefesler tutuldu. Tolga Salman’ın düzenlediği ve bandoneonuyla seslendirdiği Piazzolla besteleriyle coşku doruğa çıktı.

Festival 22 Temmuz Perşembe günü flüt sanatçımız Halit Turgay ve 'Deha Gitarist' olarak tanınan Jonathan Leatwood'un Çukurova Senfoni Orkestrası eşliğinde verecekleri konserle devam edecek. Konseri Emin Güven Yaşlıçam yönetecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler