"Siz kimin medyasısınız?"

AKP İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyon programlarına katılan "emekli askerlere" sert çıktı. Erdoğan, "Emekli askerler televizyonlarda çıkıp ahkam kesiyor, 10 - 15 önce görevdeyken niye terörün kökünü kazıyamadın?" dedi. Başbakan, "Aktütün'de okul yok" diyen medyaya saygı duymadığını da sözlerine ekledi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 10:00
Abone Ol google-news

AKP İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "Kendisine terör uzmanı diyen birileri çıkıp ahkam kesiyor. 10 yıl önce bölgede görev yapanlar şimdi ahkâm kesiyor. Görevdeyken niye terörün kökünü kazıyamadın?" dedi.

Konuşmasında medyayada yüklenen Erdoğan, "Siz kimin medyasısınız?" diyerek medyanın yayın politikalarını da eleştirdi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

- Emekli askerler çıkıp televizyonda ahkam kesiyor. 20 yıl önce bölgede olanla bugün bölgede olanlar arasında çok şey değişti. Bazıları kendi hayat hikâyelerini yazıyor. Bu kadar mahirdin madem de bu işi neden çözemedin?

- Birileri kalkıp şahsıma yönelik "Genelkurmay'ın Başbakanı" şeklinde manetler atıyor. Bu medyaya sesleniyorum siz kimin medyasısınız .

- Bu tür haberler tirajınızı yükseltmez.

- Sadece bizim ve TSK'nın işini zorlaştırırsınız. Biz mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz.

- Terörün hedefi birliğimizi çökertmek.

- Kimse bilerek ve bilmeyerek güvenlik güçlerimizi zaaf içinde göstermeye kalkmasın.

- Basın kurumsal milliyetçilik yapıyor.

- Kimse hükümeti zaaf içinde göstermeye kalkmasın.

- Aktütün'de okul yok, dersen ben o medyaya saygı duymam. Öğretmenlerin olduğu yerde yok dersen sen nasıl haber yapıyorsun, nasıl kamuoyunu yanıltıyorsun? Şöhretin ne olursa olsun buna hakkın yok.

- Bizim canımız yanıyor; anlıyorum ki onların canı yanmıyor.

- Bazıları kalkıp cevap vermeniz, muhatap almanız lazım diyebilirler. Bu işin bir adabı vardır. Biz bu adabı seçim meydanlarına kadar götüreceğiz. Ama biz seçim meydanlarında gerekenlere gereken cevabı da veririz.

- Biz etnik milliyetçilik yapmıyoruz.

- Bölgesel milliyetçilik de asla yapmayız. Yani Batı'ya yüklen orayı kalkındır, diğer yerleri ihmal et. Güneydoğu ve Doğu ayağa kalkıyor mu kalkıyor.

- Seçimden seçime gelen bir daha hiç semtine uğramayan bir AKP yok.

- Ben Türkiye'nin bu krizden sapasağlam çıkacağına inanıyorum.

- Demokrasinin çıtasını düşürerek meseleleri aşamayacağımızı unutmayalım.

- Terörle mücadelede birlik ve beraberliğin büyük önem taşıdığını unutmayalım.

- Güven ve istikrar ülkemiz için önemlidir.

- Terörün amacı propaganda olduğuna göre siyasetçilerin ve medyanın yapabileceği şeyler var. Bakıyorsunuz herkesin yapması gereken şeylerde ciddi bir aksama var. Bunlar söylendiği zaman rahatsız olanlar var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler