İsrail'den, İran yorumu

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, küresel ekonomik krizin İran ekonomisine çok büyük zarar vereceğini söyledi. Özellikle, son dönemlerde petrol fiyatlarındaki düşüşün İran için ciddi bir darbe olacağını belirten Peres, İsrail'in alternatif enerji alanında merkezi rol oynayacak bir konumda olması gerektiğinin altını çizdi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 19:13
Abone Ol google-news

İsrail'in içinde bulunduğu Sukot (Çardak) bayramı dolayısıyla, İsrail'in Sefardik Hahambaşı Şlomo Amar''ın çadırını ziyaret eden Peres, Amar'la birlikte yaptığı sohbet sırasında, bu durumda İran'ın hem askeri harcamalarındaki artışı sürdürmeyi hem de nükleer programını aynı anda devam ettirmekte zorlanacağını ifade etti.

Peres, İsrail'in alternatif enerji alanında merkezi rol oynayacak bir konumda olması gerektiğinin altını çizdi ve "İsrail bu konuda önde olmalı. İranlılardan gelen ve diğer tüm öteki tehditlerin üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Peres ayrıca, sağdaki Şas Partisi'nin ruhani lideri Haham Ovadya Yosef ile Aşkenazi Başhahamı Yona Metzger'in de çadırlarını ziyaret etti ve yaptığı konuşmalarda da Gilad Şalit'in serbest bırakılması konusunda başlatılan görüşmeleri memnunlukla karşıladığını dile getirdi.

Peres buna rağmen, bu sorunun çözümlenmesinin zaman alacak, karmaşık bir konu olduğunu ifade etti ve "Bu konuda, insan hayatını kendi kişisel çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen bir grup çılgın insanla uğraşıyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler