Şahin: Çeber olayı soruşturması devam ediyor

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Metris Cezaevi'nde gördüğü ''işkence ve kötü muamele'' sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Engin Çeber'in ölümüne ilişkin açılan soruşturmanın devam ettiğini ve henüz raporun kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 11:31
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin, Metris Cezaevi'nde gördüğü ''işkence ve kötü muamele'' sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Engin Çeber'in ölümüne ilişkin  sorularını yanıtladı.

Bakan Şahin, Metris Cezaevi'nde gördüğü ''işkence ve kötü muamele'' sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Engin Çeber'in ölümüne ilişkin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın müfettiş görevlendirdiğini ve olayın incelendiğini belirtti. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nda karşılıklı iddialarla ilişkili müracaatlar bulunduğunu ve savcılığın soruşturma yaptığını belirten Şahin, ''İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin soruşturmalarını tamamlamaları sonrasında önceki vaka ile ilgili gelişmeler de ortaya çıkacaktır ama Metris Cezaevi safhasıyla ilgili konuyu birkaç gün önce kamuoyu ile paylaştım. Henüz raporlarını tanzim etmediler. Ön rapordu o biliyorsunuz, 19 kişi açığa alınmıştı. Soruşturma devam ediyor, henüz rapor bize ulaşmadı'' dedi.

Mehmet Ali Şahin, olayda adı geçen baş gardiyanın, başka bir suçtan 2,5 yıl hapis yattığını ifade ederek, böyle bir kişinin bu görevde bulunmasını nasıl değerlendirdiğini soran gazeteciye, ''Adalet Bakanlığı müfettişlerimiz bu konuyu da ayrıca inceliyorlar. Rapor geldikten sonra konuyu sizlerle paylaşırım, henüz gelmedi'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler