Çek Cumhuriyeti'nde seçim zamanı

Çek Cumhuriyeti'nde yerel meclislerle üst meclis Senato'nun üyelerinin üçte birini belirleyecek seçimler yapılıyor. İl sonuçlarının yarın geç saatlerde alınmasının beklendiği seçimlerde, ABD'nin Çek Cumhuriyeti'nde füze savunma radarları kurması planına onay veren iktidardaki Demokratik Yurttaş Partisi'nin seçmenlerce cezalandırılacağı bildiriliyor.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 11:48
Abone Ol google-news

Çek Cumhuriyeti'nde yerel seçimler ve üst meclis Senato seçimleri yapılıyor. İki gün sürecek seçimlerin ilk gününde oy verme işlemi TSİ 15.00'de başlayacak ve 23.00'te sona erecek. Yarın ise oy verme işlemi TSİ 09.00'da başlayacak ve 15.00'te tamamlanacak. Seçimlerde Senato üyelerinin üçte biri de yenilenecek. Adaylar ilk turda çoğunluğu sağlayamazsa ikinci tur gelecek hafta yapılacak.

Muhalefetteki Sosyal Demokratlar, seçim kampanyasını plana eleştiri ve hastane ziyaretlerinden para alınması gibi halkı yakından ilgilendiren konular üzerinde kurmuştu.

İktidar partisinden Prag Belediye Başkanı Pavem Bem, partisinin seçimlerden alacağı kötü bir sonucun Başbakan Mirek Topolanek'in görevinden olmasına yol açabileceğini belirtmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler