Karaciç, Krajisnik mahkemesinde

Eski Sırp lideri Radovan Karaciç, eski yardımcısı Momcilo Krajisnik'in mahkemesinde tanık olarak dinlenecek. Karaciç'in, gelecek yıl başlayacak olan kendi mahkemesinde nasıl bir savunma izleyeceğine dair ipuçlarını vermesi bekleniyor.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 11:58
Abone Ol google-news

Eski Yugoslavya için kurulan Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Mahkemesi, eski Sırp lideri Radovan Karaciç'in, bir diğer savaş suçlusu ve eski yardımcısı Momcilo Krajisnik'in başvuru davasında tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Lahey'deki mahkeme, 2006'da Bosna savaşı sırasında soykırımla suçlanan ve 27 yıl hapis cezasına çarptırılan Krajisnik'in bu karara yaptığı itirazda, Krajisnik'in yargılandığı sırada kaçak olduğu için Karaciç'in tanık olarak şimdi dinlenmesini kabul etti.

Başvuru mahkemesi, Karaciç'in ifadesinin kararda etkili olacağı görüşünü taşıyor. 3-5 Kasım'da yapılması planlanan duruşmada ifade verecek olan Karaciç'in, bu ifadesinde gelecek yıl başlayacak olan kendi mahkemesinde nasıl bir savunma izleyeceğine dair ipuçlarını vermesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler