Şehitlerimizi uğurluyoruz

Hakkari'nin Çukurca ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe sınırlarının kesiştiği bölgede terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Komando Er Ferdi Sefa Kılıç, Uzman Onbaşı Ferhat Erdin ve Komando Er Umut Çiftçi'nin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 12:54
Abone Ol google-news

Hakkari Çukurca'da şehit olan Komando Er Ferdi Sefa Kılıç'ın Karşıyaka Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze törenine, şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yusuf Ali Karaman, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler katıldı.

Törende, Ege Ordusu eski Komutanı Emekli Orgeneral Fikret Küpeli, Hava Eğitim Merkez Komutanı Korgeneral Ziya Güler, İstihkam Okul Komutanı Tümgeneral Ümit Dündar, Ulaştırma Okul Komutanı Tümgeneral İhsan Balabanlı, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Levent Erkek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Cenaze namazı öncesi camiye gelen protokol, ailenin yanına giderek baş sağlığı diledi. Bu sırada şehit yakınları, zaman zaman feryat ederek, acılarını dile getirdi.

Camide MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın yanına gelen bir şehit yakını, gözyaşları içerisinde, ''Ne olur sizden yardım istiyoruz. Artık bitirin bunu. Anneler evlatsız, çocuklar öksüz kalmasın'' diye yakardı.

 

Şehit Ferhat Erdin için Amasya'da tören düzenlendi

Hakkari'de teröristlere karşı yürütülen operasyonda şehit olan Uzman Onbaşı Ferhat Erdin (26) için de Amasya'da tören düzenlendi.

Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Karaköprü Köyüne götürüldü. Şehit uzman onbaşının cenazesinin buradaki aile kabristanlığına defnedileceği bildirildi.

Törene, şehit uzman onbaşının yakınları, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, AKPAmasya Milletvekilleri Akif Gülle, Avni Erdemir, CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgerenal Mehmet Ali Yıldırım, Amasya Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Gürcan Ünal ile çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Şehit Umut Çiftçi'nin cenazesi Diyarbakır'da toprağa verildi

Hakkari'nin Çukurca  şehit olan Komando Er Umut Çiftçi'nin cenazesi ise Diyarbakır'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Dokuzçeltik Köyünde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, şehidin yakınları, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Diyarbakır Müftüsü Ali Melek tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan namazın ardından cenaze köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından saygı atışı yapıldı.
 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler