Telsiz konuşmaları tüyler ürpertti

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedeflerinin, Türk Hava Kuvvetleri'nce bugün etkili bir şekilde vurulduğunu bildirdi. Ayırca, Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Şırnak'ın Besta bölgesinde 14 Ekim günü sızma girişiminde bulunan iki ayrı terörist gruba düzenlenen operasyonda elde edilen dinleme dokümanlarını açıkladı.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 12:59
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarınca bugün etkili bir şekilde vurulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca 17 Ekim 2008 tarihinde etkili bir şekilde vurulmuştur.
17 Ekim 2008 Cuma günü gündüz saatlerinde icra edilen harekat başarı ile tamamlanmış ve uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür.
İcra edilen harekatta, her zaman olduğu gibi sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.''

 

Telsiz konuşmaları

Genelkurmay Başkanlığı Karargahındaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Şırnak Cudi Dağı'nın doğusunda Besta bölgesinde konuşlu birliğin ileriden emniyetini sağlayan emniyet unsurlarına yönelik 14 Ekim 2008 Salı günü saat 16.00'dan itibaren sızma girişiminde bulunan iki ayrı terörist grubun bu faaliyetine başlama fırsatı verilmeden tespit edildiğini söyledi.

Emniyet unsurlarınca terörist gruplara süratle ateşle karşılık verildiğini belirten Tuğgeneral Gürak, ayrıca, tabur merkezindeki destek silahları ve Şırnak bölgesinde konuşlu kobra helikopterleri ile terörist grupların yoğun bir şekilde ateş altına alındığını kaydetti.

Bu olayla ilgili bölücü terör örgütü unsurlarının kendi aralarındaki telsiz görüşmelerinden alınan bazı dinlemeleri gazetecilere okuyan Tuğgeneral Gürak, örgüt mensuplarının görüşmelerini şöyle aktardı:

 

Terör örgütü elemanlarının kendi aralarındaki telsiz görüşmeleri

Olayla ilgili bölücü terör örgütü unsurlarının kendi aralarındaki telsiz görüşmelerinden alınan bazı dinlemeleri gazetecilere okuyan Tuğgeneral Gürak, örgüt mensuplarının görüşmelerini şöyle aktardı:

-Kaç kişisiniz?

-Bir taraf 22, bir taraf 37, anlaşıldı tamam.

-Sayımız yeterli...

.....

-Havan atıyorlar geri çekiliyoruz 4-5 tane zayiat var.

-Gruplar birleşti yardım istiyoruz, zayiat 5'ten fazla olabilir.

-Ölüleri alacak mıyız?

-Alamayabiliriz.

-Bir tanesi kayadan düşmüş, kalçası kırılmış.

-Bu böyle gitmez kafasına sıkın.

-Destek geliyor, bir yaralının işi bitti.

-9 kişi yaklaştık 30 metre kadar sızmaya çalışıyorduk.

-3 ölüyü geri çekiyoruz, havan atışıyla bizi sıkıştırıyorlar aşağıya çekilin. Geri çekilin bizi görüyorlar. Araç geldi.

-Bir kişi daha gitti.

Tuğgeneral Gürak, daha sonraki saatlerdeki bir dinlemeyi de şöyle aktardı:

-Helikopterler geldikten sonra tepenin güneydoğu yamaçlarında çukura girdik, 3 ölü daha verdik. Havan atışlarıyla sıkıştık, daha sonra kobraların gelmesiyle diğer grupla irtibatımız kesildi. 10 dakika önce buluştuk ve kayıp sayısı 34, 6 kişiden biri yaralı, telsizin bataryası zayıf, karşımızda 3-4 kol var. Sayıca bizden üstün olduklarından geri çekiliyoruz.

-Onay geldi geri çekiliyoruz.

-6 kişi yaralı

-Yaralıyla sınırdan geçemezsiniz onu da halledin.

-Dere yatağından çıktık, ölen arkadaşlardan 11 tanesini sakladık, 24 tane kaybımız var.

Tuğgeneral Gürak, 15 Ekim'de tespit edilen daha büyük telsizlerin konuşmasında da olayı teyit niteliğinde, ''Dün saat 01.00'da Serdari'de arkadaşlar düşman pususuna düşüyorlar, ayrıntılar daha sonra verilecek'' şeklinde bir ifadenin geçtiğini bildirdi.


Patlayıcı madde ve mayın imhası

Güvenlik güçleri, Siirt, Şırnak ve Hakkari'de teröristlerin döşediği antipersonel mayınlarını ve patlayıcı madde düzeneklerini bularak imha etti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan ''Bölücü Terör Örgütüyle Mücadele Olayları''na ilişkin duyuruya göre, Siirt'in Pervari ilçesi ile Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesimlerinde, teröristlerce döşenmiş 2 adet anti personel mayını dün bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca yolu İkizlen mahallesi bölgesinde de, teröristlerce döşenmiş 1 adet patlayıcı madde de dün ele geçirildi.

Güvenlik güçleri önceki gün de Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, teröristlerce telle tuzaklanmış, 200 gram TNT ve 3 adet roket mühimmatı kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneğini bularak imha etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler