Türk: Çaba gösterecek olan hükümettir

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, ''Türkiye'de ve bölgede Türk-Kürt çatışmasını geliştirmek ve bunun üzerinde politika yapmaya dönük bir konsept yeniden gündeme getirilmektedir. Bu gidişattan kaygı duyuyoruz'' dedi. Türk, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak da, "Ergenekon devlet, devlet de AKP'dir" dedi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 13:27
Abone Ol google-news

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk parti genel merkezinde  düzenlediği basın toplantısında güncel siyasal gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye'nin derin bir kaosun eşiğinden geçtiğini, devlet nezdinde gerçekleştirilen bütün ilişki ve düzenlemelerin de bu kaosu aşmaya değil, derinleştirmeye dönük olduğunu iddia eden Ahmet Türk, ''Afganistan ve Irak müdahalesinin ardından bölgesel savaş ittifakında Türkiye'ye yeni bir rol biçildiğini, yeni bir uzlaşma düzeyinin 1999'dan itibaren adım adım örüldüğünü'' ileri sürdü.


"Ergenekon devlet, devlet de AKP'dir"

Türk, çözümden yana olmayan hiçbir politikanın yanında olmadıklarını belirterek, ''Ergenekon'un devlet, devletin de AKP olduğunu her türlü eylem ve etkinlik içinde dile getirdik. Kürt sorununun çözümünü devletin ve iktidarın Türkiye'nin kendi iç dinamikleriyle çözebileceğini, bunun için demokratik bir kabul ve anayasal düzenlemenin yeterli olacağını ortaya koyduk. Ancak buna rağmen geleneksel imha ve inkar politikalarında ısrar eden devlet, uluslararası konseptle bölgesel savaş ittifakını derinleştirmeye devam etti'' dedi.

Devletin bütün yetkililerinin kurdukları ilişkilerle ve ittifak biçimleriyle ne tür felaketlerin geleceğinin farkında olduklarını savunan Türk, şöyle konuştu: ''Türkiye'de ve bölgede Türk-Kürt çatışmasını geliştirmek ve bunun üzerinde politika yapmaya dönük bir konsept yeniden gündeme getirilmektedir. Bu gidişattan kaygı duyuyoruz. Bu çatışmanın kimlerin yararına ve kimler tarafından körüklendiğinin ve kime kazandıracağının iyi sorgulanması gerekir. Kabul edelim veya etmeyelim, Kürt halkının ve PKK'nın üzerinde önemli etkisi olan Abdullah Öcalan'ın sistemli bir baskı politikası uygulayarak, gelişecek provokasyon üzerinden politika yürütülmektedir.''

 

Öcalan'a şiddet uygulandığı iddiası

Ahmet Türk, ''terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a odasında yapılan arama sırasında yere yatırılarak fiziksel şiddet uygulandığını ve ölümle tehdit edildiğini'' öne sürerek, ''Bu uygulamalar ile amaçlanan nedir? Bunda ABD'nin, İsrail'in, Türkiye'nin çıkarları nedir? Türkiye'yi teslim alma, iç karışıklık yaratarak Kürt-Türk çatışmasıyla güçsüz düşürme ve bölgesel savaşta etkin bir müttefik haline getirme uluslararası stratejisiyle bağı nedir?'' dedi.

 

"Çaba gösterecek olan hükümettir"

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türk, bir gazetecinin şehit ailelerinin DTP önünü siyah çelek bıraktığını hatırlatması üzerine, ''Çelengin bırakılacağı yer DTP'nin önü değildir. Bu işin sorumluluğunu taşıyan hükümettir, sorunun çözümü konusunda arayış içinde olması gereken hükümettir, kanın durması konusunda çaba gösterecek olan hükümettir. Şehit ailelerinin AK Parti önünde böyle bir eylemi gerçekleştirmelerinin doğru olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Türk, basın toplantısı sırasında terör örgütü elebaşı Öcalan'dan söz ederken zaman zaman ''Sayın'' ifadesini kullandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler