Darfur'da 24 bin kişi evini terk etti

Darfur'da çatışmalar nedeniyle 24 bin kişi evini terk etmek zorunda kaldı. BM İnsani İşler Koordinasyon Dairesi (OCHA), bölgede güvenliğin sağlanamaması nedeniyle insani yardımın "son derece sınırlı" olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 14:20
Abone Ol google-news

BM İnsani İşler Koordinasyon Dairesi (OCHA), Sudan'ın Darfur bölgesinin kuzeyindeki çatışmalar nedeniyle son haftalarda yaklaşık 24 bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

OCHA, ilk grubun 5-6 hafta önceki çatışmaların ardından, ikinci grubunsa geçen ay sonunda evini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

OCHA Başkanı Gregory Alex, bölgede güvenliğin sağlanamaması nedeniyle insani yardımın "son derece sınırlı" olduğunu belirtti. Alex, bu kişilerin en fazla içme suyuna ihtiyaç duyduklarını, ancak havanın soğuyacak olması nedeniyle barınma sorunun da su kadar önemli olduğunu vurguladı.Evini terk etmek zorunda kalanların bazılarının vadi ve tepelere yerleştiklerini söyleyen Alex, "Bu kişiler evlerine dönmedi. Birinin bir şeyler yapmasının zamanı geldi. Hiçbir yardım almayan bu kişileri daha ne kadar bu şekilde bırakabiliriz" diye konuştu.

BM, geçen ay Darfur'daki çatışmalar nedeniyle binlerce sivilin evini terk etmek zorunda kalabileceği uyarısında bulunurken, isyancılar hükümet birlikleriyle yoğun çatışmaların sinyalini vermişti.

Darfur'da iç savaş, 5 yılı aşkın süre önce isyancılarla hükümet birlikleri arasında başladı. Askerleri yerel Arap milisleri destekliyor. Savaşta, BM'ye göre 300 bin, Hartum'a göre ise 10 bin kişi yaşamını yitirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon