Sav: Görüşmeyi anlamlı buluyorum

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Türkiye Değişim Hareketi'ni kurmaktan vazgeçerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verme kararı alan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün buluşmasını "anlamlı bulduğunu" belirtti.

Yayınlanma: 23.07.2010 - 09:56
Abone Ol google-news

Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 87. yıldönümü dolayısıyla CHP Genel Merkezi'nde Lozan ve İsmet İnönü sergisi açıldı.

Sergi açılışını yapan CHP Genel Sekreteri Sav, gazetecilerin gündem ilişkin sorularını yanıtladı. Sav, bir gazetecinin "Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül buluştu, haber doğrulandı, siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine "Kişilerin kendilerinin takdirleridir. Geride bıraktığımız dalgalı siyaset günlerinden sonra bir araya gelmelerini anlamlı buluyorum" dedi. Sav, "Sarıgül sizinle görüşmek isterse görüşür müsünüz?" sorusu üzerine ise "Öyle bir talep gelmedi, talep gelmeden de bir değerlendirme yapmak ihtiyacını duymuyorum" yanıtını verdi. Bir gazetecinin "Yeni yönetime karşı bir muhalif hareket oluşturabilirler mi?" sorusu üzerine ise Sav, şöyle konuştu:

"Yeni yönetim diye bir şey söz konusu değil. CHP'de süreklilik vardır. CHP, 22-23 Mayıs Kurultayı'nda büyük bir mutabakatla Atatürk Spor Salonu'ndan çıkmıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığında yoluna devam etmektedir. Yönetimin sürekliliği asıldır. Ben o sürekliliği simgeleyen isimlerden birisiyim."

Sav, başka bir gazetecinin Sarıgül'ün CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğu kongreyi anımsatarak "O kurultaydaki görüntüleri hatırlıyoruz Sarıgül-Baykal deyince, az önceki altını çizmeye çalıştığınız o muydu?" diye sorması üzerine ise "Bir şeyin altını çizmeye çalışmadım, herkes bir anlam çıkarır" dedi. Sav, "Siz ne çıkardınız?" sorusu üzerine ise "Ben dedim düşüncemi, söyledim. Kişilerin kendi tercihleridir, dargınlık, barışmak siyasette hep olağan şeylerdir. Kimi sözlerin zaman içinde etkisini yitirmesi, o sözleri söyleyen insanların bir masaya gelmesi toplumumuzda, siyasetimizde olağan karşılanmaktadır" diye konuştu.
 

Kulislerde yankı buldu

CHP'li milletvekillerinin büyük bir bölümü sürpriz buluşmaya "şaşırdık" dedi. CHP'li bazı vekiller de, olaylı kongrede yaşananları hatırlatarak, "O kadar söylenen sözden sonra nasıl içlerine sindirdiler" değerlendirmesinde bulundu.

 

"Şaşırdım"

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Baykal ve Sarıgül'ün görüşmesine, "Şaşırdım. Sadece şaşırdım. Sayın Baykal'ın Sarıgül'ü kabul edeceğini düşünmüyordum" dedi.

"CHP'nin kurumsal kimliği ile ilgisi yok"

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, "Herkesin kendi tercihi. Şahsi bir görüşme. CHP'nin kurumsal kimliği ile ilgisi yok. İnsanların barışık olmasından mutlu olurum. Tamamen kendi tercihleri diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Yeni bir siyasi oluşum olacağını zannetmiyorum"

Böyle bir görüşmeyi beklemediğini ifade eden CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da, "Beklemiyordum, herkes için garipsenmiş olabilir. Böyle bir görüşmeyi siyasi bir görüşme olarak değerlendirmek doğru değil, öyle olduğunu ummuyorum. İnsani çerçevede bir görüşme diye düşünüyorum. Yeni bir siyasi oluşum olacağını zannetmiyorum. Sarıgül, parti kurmaktan vazgeçti, Baykal zaten CHP'yi gözbebeği gibi koruyan bir insandır. Benim tanıdığım Sayın Baykal, bu sürece olumsuz bir çaba içinde olmaz" diye konuştu.
 

"Taraftar açıklama yapmalı"

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl de, "Tesadüf bir görüşme gibi gözüküyor, ama içeriğini bilmiyoruz. Görüşmeyi yapanların açıklama yapmadıkları sürece yorum yapmak çok doğru sonuç doğurmayabilir. Tesadüf olabilir, ama katılanların kendi açıklamalarını yapmaları daha sağlıklı olur" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler