Polonyalılar Avro'nun üzerinde Papa'yı istiyor

Avrupa Birliği'ne 1 Mayıs 2004'te tam üye olarak giren Polonyalılar, 2012'de milli para birimi zloty'yi bırakarak, 27 AB devletinden 15'inin kullandığı ortak para birimi Avro'ya geçerlerse en çok Papa II. Jean Paul'ü Avrolarında görmek istiyor.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 14:23
Abone Ol google-news

İngiliz Reuters ajansının başkent Varşova'da yaptığı araştırmaya göre, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un selefi olan ve 2005 nisanında 85 yaşında vefat eden Papa II. Jean Paul, tarihte Leh halkından yegane papa olduğundan Polonya'da çok seviliyor.

Lehçe adı Karoli Josef Voytila olan Papa II. Jean Paul'ü, Polonez Avrosunun tura yüzünde görmek isteyenler çoğunlukta.

Bunun yanında halkta değişik para simgesi fikirleri de var. Kimi sadece Polonez mandasını paranın yüzünde görmek istiyor, kimiyse milli içki votkayı paranın yüzünde mutlaka görmek istiyor.

Ancak, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin ikiz kardeşi Jaroslav Kaczynski, AB'ye son derece temkinli yaklaşan Yasa-Adalet Partisi'nin (PiS) genel başkanı ve anamuhalefet görevinde.

Avrupa Birliği'nin sıkı yandaşı Polonya Başbakanı Donald Tusk'un Avro'ya geçmesi için parlamentodan yasa çıkarmasının PiS karşısında biraz zor olabileceği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler