'Başbakan konuştukça, PKK saldırıyor'

Son günlerde şiddetlenen terör olaylarına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Konulya ilgili açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan'a yönelik eleştirlerde bulundu. Şandır, “Sayın Başbakan yalnızca konuşmakta, nutuk atmakta ve birilerini suçlamaktadır. Ne yazık ki, Başbakan konuştukça PKK saldırılarını artırmaktadır” suçlamasını getirdi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 15:40
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bölücü terör örgütünün, kendi kararı ve programı doğrultusunda artan bir şiddetle kan akıtmaya devam ettiğini söyleyerek, “Sayın Başbakan’sa yalnızca konuşmakta, nutuk atmakta, temennilerde bulunmakta ve birilerini suçlamaktadır. Ne yazık ki, Başbakan konuştukça PKK saldırılarını artırmaktadır” suçlamasını getirdi. Şandır yaptığı yazılı açıklamada; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bölücü terör örgütünün saldırılarını durdurmak için yalnız konuşmuş olmanın, teröre karşı birlik temennilerinde bulunmanın, muhalefeti ve medyayı suçlamanın yetmediğini, akan kanın durdurulamayacağını öğrenmesi gerektiğine işaret etti. Şandır, “PKK’nın kökünü kazımak için ‘yapılması gerekenleri’ yapmak sorumlusu olduğunu kabul etmelidir” dedi.

Başbakanı ve AKP hükümetini bölücü terör örgütü saldırıları karşısında, düşünmeye ve özeleştiri yapmaya davet eden Şandır, “Etnik bölücü terör örgütü saldırıları 1984 yılında başlamış 1998 yılı sonunda büyük oranda durdurulmuştu. Güvenlik güçlerinin üstün ve fedakar gayretleri ile silahlı terör unsurları mağlup edilmişti” dedi.

AKP iktidarının Türkiye'yi sıfır terörle aldığını öne süren Şandır, Terörle mücadelede Türkiye’de değişen tek faktörün AKP iktidarı, politikaları ve başbakanın olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler