'Savaş büyük bir felaketti'

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Tiflis Devlet Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu. Saakaşvili yaptığı açıklamada, ağustosta Rusya ile kısa süreli savaşın kendileri için büyük bir felaket olduğunu söyledi ve Gürcistan'ın, her alanda önemli gelişim göstermesinden dolayı Rusya'nın saldırgan tutumuna maruz kaldığını sözlerine ekledi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 16:10
Abone Ol google-news

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Tiflis Devlet Üniversitesi'nde öğrencilerle görüşmesinde, Gürcistan'ın her alanda önemli gelişim göstermesinden dolayı Rusya'nın saldırgan tutumuna maruz kaldıklarını belirterek, "Rusya, bizim her geçen gün daha da güçlü bir yapıya kavuşmamızdan ciddi endişe duyuyor" dedi.

Güney Osetya'daki sorunlar yüzünden ağustostaki savaşın ülkesi için büyük bir felaket olduğunu ifade eden Saakaşvili, tüm bunlara karşın Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in amacına ulaşamadığını kaydetti.

Açıklamasında ayrıca kabine içinde yapılacak muhtemel değişikliklere değinen Saakaşvili, bu değişiklikleri önceden planladıklarını, ancak ağustos olayları yüzünden ertelemek zorunda kaldıklarını bildirdi.

Güney Osetya sınırındaki Gori kentinde yapılan hükümet toplantısına da başkanlık eden Saakaşvili, Gori'yi "kahraman kent" ilan edeceklerini kaydetti.

Saakaşvili, Rus uçaklarının bombardımanında Gori kenti ve civarındaki 1600 binanın zarar gördüğünü belirterek, bölgenin yeniden yapılanması çalışmalarına katkıda bulunan yabancı yardım kuruluşlarına teşekkür etti.

Gori'nin yeniden yapılanması çerçevesinde, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi de (TİKA) bölgede yaşam konutları inşa edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler