BAE, Kosova'nın bağımsızlığını kabul etti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kosova'nın bağımsızlığını tanıma kararı aldığını resmen bildirdi. BAE'yle birlikte Kosova Cumhuriyeti'ni tanıyan ülke sayısı 51'e ulaştı. Kosova Başbakanı Haşim Taçi, BAE'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanımasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yakında yeni ülkelerin de bu yönde hareket etmelerini beklediklerini söyledi.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 17:52
Abone Ol google-news

Kosova Cumhuriyeti'ni tanıyan ülke sayısı Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılımıyla 51'e yükseldi. Karar Kosova'da büyük memnuniyet yarattı.

Aynı şekilde Kosova'nın bapımsılığını kabul eden, Karadağ Başbakanı Milo Djukanoviç, Sirbistan'ın mahalefetine rağmen, hükümetin, AB ve NATO'ya girmeyi hızlandırmak için bu harekette bulunduklarını açıkladı.

Associated Press Ajansı'na demeç veren Milo Djukanoviç, Karadağ'ın, Kosova'nın bağımsızlığını tanıması için ABD ve bazı AB ülkelerinden baskı değil ama ''beklentiler' olduğunu söyledi.

''Kosova'nın bağımsızlığını tanımak için Washington, Londra ve Paris'ten birkaç mesaj aldık'' diyen Djukanoviç, geçen hafta alınan kararın ''çok hassas'' olduğunu, Karadağ'ın geleneksel müttefiki Sırbistan'tan 2 yıl önce ayrıldığını belirtti.

Djukanoviç, ''Eğer Karadağ, Kosova'nın bağımsızlığını tanımasaydı AB ve NATO yolunda hızımızı keseceğini tahmin ettik'' dedi.

Karadağ Başbakanı, AB üyeliği için ülkesinin bu yılın sonunda resmen başvuruda bulunacağını ve 2012 yılında üye olmayı beklediklerini ifade etti.

Rusya ve Sırbistan'ın karşı çıkmasına rağmen Kosova'nın bağımsızlığını ABD ve birçok AB ülkesi dahil 51 ülke tanıdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler