Bir şehir işçilerine ağladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, tersane iskelesinin çökmesi sonucu yaşamını yitiren 4 işçi, toprağa verildi.

Yayınlanma: 25.07.2010 - 16:20
Abone Ol google-news

Ustaoğlu Gemi Tersanesi'nde iskelenin çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçiler Şenol Tönen (33) ve Osman Yüksel (33) ile tersanede formen olarak çalışan Mehmet Coşkun'un (37) cenazeleri ilk olarak Alaplı ilçesine Çataklı köyündeki evlerinin önüne getirildi. Yakınlarından helallik alınmasından sonra omuzlar üzerinde köy camisine götürülen cenazeler, kılınan namazın ardından toprağa verildi. İşçilerden Tuncay Güner'in cenazesi ise Ereğli'ye bağlı Aydınlar köyünde defnedildi.

Ölen işçilerin aileleri


Mehmet Coşkun ile 15 yıldır evli olan Yadigar Coşkun'un, son bir yıldır gördüğü tedavinin ardından ilk çocuklarına 2 aylık hamile olduğu öğrenildi. Eşinin tabutuna sarılarak ağıtlar yakan Yadigar Coşkun, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Çevresinde sevildiği ve köylerindeki birçok gence tersanelerde iş temin ettiği belirtilen Osman Yüksel'in, kazanın yaşandığı gün işe giderken köydeki arkadaşlarından helallik isteyerek, 'işe gidiyorum, akşam dönmemek de var, hakkınızı helal edin' dediği öğrenildi.

Yüksel'in eşi Havva, çocukları Emrullah (12), Seyfullah (8) ve Turgut Yüksel (5) ile Şenol Tönen'in çocukları Can (10) ve Volkan Tönen (14), babalarının tabutlarına sarılarak uzun süre ağladı.

Can Tönen'in, babasının tabutuna sarıldığı sırada 'beni bu halde bırakıp gitme baba' dediği duyuldu. Sinir krizleri ve baygınlık geçiren ölen işçilerin yakınları, köyde bekletilen 112 Acil Servis ambulansında tedavileri yapıldı. Osman Yüksel'in ağabeyi Metin Yüksel'in kızı Bahar ile aynı kazada yaşamını yitiren Şenol Tönen'in amcasının oğlu Muhammet'in, bugün yapılacak düğünlerinin ertelendiği öğrenildi.

Olayın değerlendirilmesi

Vali Ata, cenaze namazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Savcılığının olayla ilgili inceleme başlattığını söyledi.

İncelemenin ardından kazanın oluş nedeniyle ilgili detaylı bilgi elde edileceğini anlatan Ata, şöyle konuştu:
''Bize verilen bilgiye göre, 2 işçinin çıkması gereken platformda fazla kişinin bulunması nedeniyle işçilerin üzerine bastığı taban kısmındaki malzemenin bağlantı piminin çökmesi sonucu kaza meydana gelmiş. Konuyla ilgili idari soruşturma da başlatılacak, iş müfettişleri konuyu inceleyecek. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.''

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da, ''İsteriz ki kimse ölmesin. İşveren, çalışan ve tüm taraflar olarak daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bir daha böyle şeyler yaşanmamasını diliyorum. Adli tahkikat yapılıyor, gerekli incelemelerin sonucunda durum ortaya çıkacak'' dedi.

Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkanı Erdem ise yaşanan olayları, hızlı büyümenin sıkıntısı olarak değerlendirerek, ''Hiçbir tersane sahibi işçisinin ölmesini istemez. Yaşanan kazadan dolayı çok üzüntülüyüz, olmaması gerekirdi ama burada hata var. O da işçilerimizin bir araya gelerek aynı iskeleye çıkmaları. Buradaki hatayı aynı zamanda eğitime de bağlamak lazım. Hızlı gelişen tersanecilik, eğitimi de beraberinde geliştirmedi'' diye konuştu.

Olay

Ereğli'deki Ustaoğlu Gemi Tersanesi'nde, dün iskelenin çökmesi sonucu 4 işçi yaşamını yitirmiş, 2 işçi de yaralanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler