İsrail'de tehdit edilen milletvekili

İsrail Parlamentosu'nun (Knesset), Arap Milletvekili Abbas Zakur'a, İsrailli aşırı sağcılardan geldiği belirtilen suikast tehdidi sonrası, 24 saat koruma tahsis edildi. Zakur, tehdit mesajının kendisine bir genç kız tarafından iletildiğini, kızın da duyduğu bir sesli mesajdan yola çıkarak, uyarı mahiyetinde kendisine yazı yazdığını aktardı.

Yayınlanma: 17.10.2008 - 20:12
Abone Ol google-news

Parlamentonun güvenlik bölümü, yaklaşık 10 gün önce, İsrail'in en önemli dini günlerinden ve araba kullanmanın yasak olduğu Kefaret Günü'nde (Yom Kippur) bir Arap sürücünün Kippur'da gürültülü araç kullanmasından sonra Arap ve Yahudi toplumunun birbirine girdiği Akko kentinden olan milletvekiline koruma verilmesini uygun gördü.
Abbas Zakur'un, bir kaç gün önce hedef alınacağı yolunda bir mesaj aldığı belirtiliyor.
Zakur, mesajın kendisine bir genç kız tarafından iletildiğini, kızın da duyduğu bir sesli mesajdan yola çıkarak, uyarı mahiyetinde kendisine yazı yazdığını aktardı.
İsrail basını, kıza sesli mesajın ''yanlışlıkla'' gönderilmiş olduğunu kaydetti.

Zakur, İsrail'in Yedioth Ahranot gazetesinin internet sitesine, kendisine suikast düzenlenmesinin hedeflendiğini, sesli mesajda, İsrail'in kuzeyinden bir askerin, ödemenin yarısının suikast öncesi, yarısının da sonrasında yapılmasını istediğinin yer aldığını anlattı.

Milletvekili Zakur, Akko'da çıkan şiddet olaylarının durdurulması konusundaki çabalara öncülük etmişti.

Aynı genç kızın, suikast iddiasını kanıtlayabileceğini iddia eden başka mesajlar gönderdiği de belirtiliyor.

Olayı Akko polisine bildiren Abbas Zakur, polisin Knesset Güvenliği ile bağlantıya geçtiğini, kızla bağlantı kurulması sonucu koruma tahsis edilmesinin gerekli olduğunun söylendiğini belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler