Güvenlik anlaşmasına karşı çağrı

Iraklı Şii lideri Mukteda El Sadr, aylardır müzakereleri süren ABD-Irak güvenlik anlaşmasını reddetmeleri için Irak meclisine çağrı yaptı. Mukteda El Sadr'ın mesajında, "Anlaşmanın topraklarımızdaki işgali durduracağını ve Irak'a bağımsızlığını vereceğini kim söylüyorsa o yalancıdır" dediği belirtildi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 09:06
Abone Ol google-news

Iraklı Şii lideri Mukteda El Sadr'ın yardımcısı Şeyh Abdülhadi El Muhammedavi, Bağdat'ta güvenlik anlaşmasına karşı gösteri düzenleyen binlerce kişiye El Sadr'ın mesajını okudu.
Mukteda El Sadr'ın mesajında, "Anlaşmanın topraklarımızdaki işgali durduracağını ve Irak'a bağımsızlığını vereceğini kim söylüyorsa o yalancıdır" dediği belirtildi. Sadr, bu anlaşmanın Irak'ı ve hükümetini "yıllar boyunca damgalayacağını" kaydetti.

Protesto gösterisinde, çoğunluğu genç erkeklerden oluşan kalabalığın Irak bayrakları taşıdığı ve "Anlaşmaya hayır", "Irak'a evet" sloganları attıkları kaydedildi.

Sadr portreleri taşıyan ve Amerikan karşıtı sloganlar da atan protestocuların, Sadr Kenti mahallesinden merkezdeki Mustansiriye meydanına yürüdüğü belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler