Google, Facebook'a rakip oluyor

Dünyanın en büyük arama motoru Google'ın, Facebook'a rakip olacak bir sosyal iletişim ağı geliştirme projesi kapsamında oyun şirketleri ile görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 28.07.2010 - 11:59
Abone Ol google-news

Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde, şirketin Playdom Inc, Electronic Arts'a bağlı Playfish ve Zynga Game Network ile görüştüğü ifade edildi. Söz konusu üç şirket, Facebook'taki Farmville, Treetopia, Pet Society ya da ''Who has the biggest brain?'' gibi oyunlarda uzmanlaşmış bulunuyor.

Haberde, şirketin Facebook modeli yeni bir hizmet vermeye hazırlanıp hazırlanmadığına ilişkin soruya Google'ın Başkanı Eric Schmidt'in, ''Dünyanın böyle bir şeyin kopyasına ihtiyacı olmadığı'' yönündeki cevabına da yer verildi.

Teknoloji şirketi TechCrunch'tan bu ay başında yapılan açıklamada, Google'ın Zynga'ya 100 milyon dolarlık yatırım yaptığı kaydedilmişti.

Google'ın yeni hizmetinin ne zaman için planlandığı ise henüz bilinmiyor.


Zararlı yazılımlar

Ayrıca Google'dan yapılan açıklamada, Google'ın, arama endeksinin kalitesini korumak için çalışmalar yaptığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: ''Zararlı yazılımlar içeren veya Google'ın kalite ilkelerini herhangi bir şekilde ihlal eden siteler belirlenmektedir. Tarayıcıların güvenlik açıklarından faydalanarak zararlı yazılımlar yükleyen (malware, spyware ve truva atları gibi virüsler) siteler, bu ilkeleri ihlal etmekte olup Google'ın endeksinden çıkartılabilir. Buna anahtar kelimeler ve benzeri web sitesi içeriklerini manipüle ederek istenmeyen arama sonuçları yaratan 'spam'ciler de dahildir ve düzenli olarak endeksimizden çıkartılmaktadırlar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler