Böhmer'den TGD'ye ziyaret

Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer, Almanya Türk Toplumu Derneği'ni ziyaret etti. Görüşmede, uyum konusunun kapsamlı bir şekilde ele alındığı belirtildi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 09:50
Abone Ol google-news

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, başkent Berlin'de Almanya Türk Toplumu  Derneği'ni (TGD)  ziyaret etti.

Böhmer, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, TGD yönetim kurulu üyelerinin kendisini ziyaret etmesi üzerine yapılan bu görüşmede, uyum konusunun kapsamlı bir şekilde ele alındığını söyledi.

Birinci uyum zirvesinden sonra hazırlanan Ulusal Uyum Planı'nın ara değerlendirmesini yapmak üzere düzenlenecek 3. Uyum Zirvesine TGD'nin de davet edileceğini ifade eden Böhmer, TGD Genel Başkanı Kenan Kolat'ın zirveye katılacaklarını söylediğini, bunun için de memnun olduğunu kaydetti.

Türkiye'den gelen ve Almanya'da yaşayan çok sayıda insan ve Alman toplumu için sorumluluklar taşıdıklarını ifade eden Böhmer, bazı konularda farklı görüşlere sahip olmalarına rağmen, her zaman açık görüşmeler yapacaklarını ve uyum sürecini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Göç yasasında yapılan değişiklikler nedeniyle 2. Uyum Zirvesine katılmayan Kolat da, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Almanya için sorumluluk taşıyoruz. Bunun bilincindeyiz. Görüş ayrılıkları var, ancak demokraside bunlar olur. Biz birbirimizle bu ülkenin geleceği için tartışıyoruz. Bu konuda farklı görüşler olabilir" dedi. Ulusal Uyum Planının doğru bir yol olduğuna inandıklarını belirten Kolat, Türk toplumu içinde büyük potansiyel bulunduğunu, Türkleri bu toplumda üst düzeylere çıkarmak için çok şey yapmak istediklerini kaydetti.

Alman çoğulcu toplumunun da, Türk toplumunun kendini daha da iyi hale getirme çabası içinde olduğunu görmesi gerektiğini ifade eden Kolat, "Alman dostlarımız bu konuda yardımcı olabilirler. Bu ülkeyi ileriye götürmek için yardımcı olabilirler. 30 yıl sonra, 16 yaşından küçük yüzde 50'nin üzerinde yabancı kökenli gençlerimiz olacak. Almanya'nın geleceği bu. Türk kökenli insanlar olarak bunu anlamamız lazım. Alman toplumunun da bunu anlaması ve politikasını bu doğrultuda şekillendirmesi lazım" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon