Schuster galibiyet istiyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla yapacakları maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 28.07.2010 - 20:47
Abone Ol google-news

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, maçın oynanacağı Letna Stadı'nda düzenlendiği basın toplantısında, Çek Cumhuriyeti'ne maçı kazanmak için geldiklerini belirterek, ''Daha da ötesi ikinci maç için iyi bir avantaj yakalamaya geldik. Kendi oyuncularımı görmem için bu iyi bir fırsat olacak. Rakibimizin bizi zorlayacağını biliyorum'' dedi.

Beşiktaş taraftarlarının da yarın yanlarında olacağını ve onların desteklerini arkalarında hissedeceklerini vurgulayan Alman çalıştırıcı, ''Son iki maçımıza baktığınızda sistem değişikliğinden bahsedemem. Avusturya'da kampta farklı sistemi bir sezon boyunca aynı anlayışla oynayamayacağımızı dikkate alarak farklı şeyleri denedik. Sezon boyunca aynı sistemde oynamamız mümkün değil'' diye konuştu.
 

"Viktoria Plzen ile karşılaşacağımız için mutluyum"

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, Viktoria Plzen gibi bir takımla karşılaşacakları için de mutlu olduğunu söyledi.

2. ön elemede Faroe Adaları'nın Vikingur takımıyla karşılaşmalarının, en son isteyeceği bir durum olduğuna dikkati çeken Schuster, şöyle konuştu:
''Vikingur son karşılaşmak isteyeceğim bir takım olurdu. Katkı sağlayacak bir seri değildi. Ancak bitirmemiz gereken bir görevdi. Viktoria Plzen gibi bir takımla oynayacağım için mutluyum. Bizi daha zorlayacak bir takım. Kendimizi görmemiz için daha büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.''

 

"3 hafta içinde daha iyi olacağımızı söyleyebilirim"

Takımın daha iyiye gittiğini kaydeden Bernd Schuster, 3 hafta içinde daha da iyi olacaklarına inandığını dile getirdi.

Avrupa ve Türkiye'de hedeflerinin olduğunu hatırlatan Schuster, ''Önce UEFA Kupası var. İlk etabı sorunsuzca geçmek istiyoruz. 3 hafta içinde Türkiye ligi başlayacak. Formda olmamız lazım. 3 hafta içinde daha iyi olacağımızı söyleyebilirim'' dedi.

Kadroda yer verdiği Slovak futbolcu Filip Holosko'yu görmek istediğini kaydeden Alman teknik adam, ''Görülmeye değer bir oyuncu. Ayrıca Guti geldi. Bu oyuncuların katılımıyla birlikte kısa sürede iyi yere geleceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

Schuster, takımda gidecek veya kalacak oyuncuların belli olmamasının negatif bir etki yaratıp yaratmadığı yönündeki soruyu ise ''Beni ve takımı şu ana kadar etkileyen bir şey olmadı. Biz bunu düşünmüyoruz. Şu an tek düşüncemiz yarınki maçı kazanmak. Ne beni, ne de futbolcuları bu durum etkilemiyor'' şeklinde yanıtladı.
 

Sivok: Galibiyetle dönmeye çalışacağız

Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok ise yarınki maçtan galibiyetle dönmeye çalışacaklarını söyledi.

Sivok, yarın kendilerini kolay bir maçın beklemediğinin farkında olduklarına dikkati çekerek, ''Rakibimizi çok iyi tanıyorum. Oyuncularından yarısından fazlasını ve teknik direktörlerini biliyorum. Yarın yüzde yüz performans ortaya koymamız gerektiğini biliyoruz. Galibiyetle dönmeye çalışacağız'' dedi.

Geçmiş dönemlerde burada oynadığı ve stadın soyunma odalarını özleyip özlemediği yönündeki soruyu ise Çek oyuncu, ''Bu sefer misafir takımın soyunma odasına geldim. Sparta Prag (B) takımında oynarken, burada çok hazırlık yapmışlığım var'' diye yanıtladı.

Takım arkadaşlarının Prag konusundaki izlenimleriyle ilgili soru üzerine siyah-beyazlı futbolcu, ''Herkes Prag'ı çok sevdi. Otele gelirken, onlara yardımcı olmaya çalıştım. Herkes çok beğendi. Küçük aksilikler dışında bir sorun yok. Küçük aksilik ise küçük bir terminale inmemiz'' dedi.

Sivok, Beşiktaş'ın özellikleri konusunda ise ''Takımımızın en güçlü yanı hücumda etkili olmamız. Bu pozisyonda önemli isimler var. Ayrıca teknik bir takımız'' diye konuştu.

Teknik direktörü Schuster'e Viktoria Plzen ile ilgili neler söylediği yönündeki soru üzerine Tomas Sivok, şöyle konuştu:
''Hocamıza saygı duyulması, hücumda dikkat edilmesi, çok önemli ve hızlı oyuncuları olduğu, fizik ve taktik yönden hazırlanmış, hazır bir takım olduğu ve dikkate alınması gereken bir maç olduğunu söyledim.''

 

Hedef UEFA Kupası'nı almak

Sivok, yönetimin takımı bu sezon güçlendirmek için elinden geleni yaptığını vurgulayarak, ''Bu sezon daha güçlendik. Zaten fena bir takım değildik. Ama kağıt üstünde güçlü olmak sahada yetmiyor. Sahada da iyi mücadele edip, adım adım hedeflere ulaşmamız lazım. Sahadaki iyi oyunla hedeflere ulaşabiliriz. Umarım UEFA Kupası'na ulaşırız'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler