Pamukoğlu: Önce siyasi irade

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Terörü önlemenin tek yolu, buna destek sağlayan sizin müttefikiniz görülen devletlere yapılması gerekenleri söylemektir. Tedbir alın ve sözünüzü geçirin" dedi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 10:21
Abone Ol google-news

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu, ''Türkiye'nin müttefiklerinin, terör örgütünü hem siyasi hem de finans olarak desteklediğini'' savundu.
Pamukoğlu, partisinin Bolu il başkanlığı binasının açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
4 Eylül'de kurulan Hak ve Eşitlik Partisinin 28 ilde ve 50 ilçede örgütlenmeyi sürdürdüğünü ifade eden Osman Pamukoğlu, ''Partimiz, kuruluşundan azami iki ay sonra Türkiye genelinde Meclise girebilmek için gerekli olan 41 il ve 300 ilçede örgütlenmesini tamamlamış olacak'' dedi.

Pamukoğlu, terör örgütü PKK ile ilgili olarak sorulan sorulara da, örgütün taktiğinin hiçbir zaman değişmediğini hatırlatarak, şöyle cevap verdi:

''PKK 25 yıldır iki tane taktik uygular. Birinin adı pusu, diğerinin de baskındır. Güvenlikle ilgili meselelerin başında siyasi irade ve güç gelir. Siyasi iradenizi kullanamaz, başı dik devlet, onurlu millet olmak ilkesini yerine getiremezseniz, bu şu demek; müttefikiniz olanlar bu örgütü hem siyasi hem de finans olarak destekliyor. Girmeye çalıştığınız Avrupa Birliği bunları kendi topraklarında, kendi yurtlarında finans olarak destekliyor, siyasi olarak koruyup hiç bir işlem yapmıyorsa, siz onlara dur diyemezseniz dağlarda ne yaparsanız yapın çaresizdir. Terörü önlemenin tek yolu, buna destek sağlayan sizin müttefikiniz görülen devletlere yapılması gerekenleri söylemektir. Tedbir alın ve sözünüzü geçirin. Önce siyasi irade. Askeri ve polisiye mesele ondan sonra gelir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler