Kulübede servet yatıyor

Futbol Federasyonu tarafından 2010'a kadar sürecek sözleşmesinin 2 yıl daha uzatılması planlanan Terim'in ücretine neredeyse yüzde 100'e yakın bir zammın düşünülmesi çeşitli çevrelerin tepkisini çekti. Terim'in ücreti tartışılırken diğer teknik adamlar çok daha yüksek rakamlar kazanıyor.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 11:10
Abone Ol google-news

Ulusal Futbol Takımının Dünya Kupası Elemelerinde Estonya karşısında aldığı sonuçtan çok teknik direktör Fatih Terimin maaşı tartışma konusu oldu. Futbol Federasyonu tarafından 2010a kadar sürecek sözleşmesinin 2 yıl daha uzatılması planlanan Terimin ücretine neredeyse yüzde 100e yakın bir zammın düşünülmesi çeşitli çevrelerin tepkisini çekti. Aylık yaklaşık 110 bin YTL alan Fatih Terimin yeni dönemde alacağı ücretin 200 bin YTLye çıkarılması bekleniyor. Spor basınında Terimin aldığı paranın az mı çok mu olduğu konusunda farklı görüşler ifade edilirken ilginç bir tablo ortaya çıktı. Maaşının yüksek olduğu belirtilen Terimin; Samet Aybaba, Ertuğrul Sağlam, Michael Skibbe, Mustafa Denizli gibi çalıştırıcılardan daha az bir ücrete çalışması akılları karıştırdı. Deneyimli teknik adamın diğer ulusal takım antrenörlerinin de dikkate alındığında ise maaşının çok düşük olduğu gerçeği dikkati çekiyor. Bursasporun deneyimli teknik patronu Aybaba yıllık 1.5 milyon YTL kazanırken Beşiktaşta istifa eden Ertuğrul Sağlam yaklaşık 2 milyon YTLlik bir sözleşmeye sahipti. Yerine gelen Mustafa Denizlinin aldığı rakam 1.5 milyon YTL olduğu açıklanırken G.Saraya geldiği günden bu yana eleştirilen Michael Skibbenin ise sözü geçen isimlerin hepsinden daha çok para kazandığı görülüyor.

Alman teknik adam 1.3 milyon Avro ile bu listede başı çekerken Aragonesin ekibiyle birlikte Fenerbahçeye maliyeti yaklaşık 3.5 milyon Avro. Terimin gelirinin ise yıllık 1.3 milyon YTL civarında olması tartışmaların boyutunu ortaya koyuyor. İngilterenin başında bulunan Capello, Rusyayı çalıştıran Hiddink, Almanyanın teknik direktörü Löwün aldığı ücretler Fatih Terimi 3-4e katlıyor. Bu görüntünün ışığında teknik direktörlerin kovulsalar da takım çalıştırsalar da oldukça yüksek ücretlerle görev yaptıkları göze çarparken günlerdir masaya yatırılan Terimin maaşının düzeyi normal olarak gösteriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler