Şırnak'ta teröre tepki mitingi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na ve Diyarbakır'da bir polis aracına bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain saldırılar, Şırnak'ta yapılan mitingle kınandı. Çok sayıda yurttaşın katıldığı mitingte sık sık ''Aktütün bizimdir, bizim olacak'' ve ''Askere uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar atıldı.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 11:32
Abone Ol google-news

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, Şırnak Ziraat Odası, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ile Yeşeren Gençlik Derneği'nin de bulunduğu bir grup sivil toplum örgütünce düzenlenen 'teröre hayır' mitingine katılan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Türk bayraklı tişörtler giyip, ellerinde Türk bayrakları ile Aktütün Karakolu ile Diyarbakır'da servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan asker ve polislerin fotoğraflarını taşıyan yurttaşlar, sık sık ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Aktütün bizimdir, bizim olacak'', ''Teröre hayır, huzura evet'', ''Kahrolsun PKK'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' şeklinde slogan attı.

Gruptan bazı kişiler ise ellerinde üzerinde Kürtçe terör örgütü aleyhinde sloganlar yazılı döviz taşıdı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Şırnak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, Şırnaklıların vatan sevgisini haykırmak üzere bugün bir araya toplandığını söyledi.

Bölgede yaşanan tüm sıkıntının tek sorumlusunun 30 yıldır bölge halkının üzerinden kanlı ellerini çekmeyen terör örgütü PKK olduğunu belirten Güngör, şöyle konuştu:
''Hainlere tahammülsüzlüğümüzü göstermek için buradayız. Aktütün'de, Diyarbakır'da, Şırnak'ta ve bugüne kadar farklı mekanlarda şahadet şerbetini içmiş ölümsüz kahramanlarımızı rahmetle anmak için buradayız. Mertçe değil, yiğitçe değil, haince gerçekleştirdikleri eylemlere gencecik fidanlarımızı şehit eden kanlı elleri kınamak, lanetlemek ve unuttukları birkaç şey hatırlatmak için buradayız. Fakat bugün üstüne düşeni yapmayıp PKK terör örgütünü lanetleme cesaretini gösteremeyen hiç kimse, yarın boşuna sahte gözyaşı dökmeye çalışmasın. Sizleri de hiçbir zaman temsilcimiz olarak görmedik, görmüyoruz ve görmeyeceğiz. Barış ve kardeşlik içinde yaşamaktan yana olanlar bugün burada gerçekleri dile getirmek için toplandı. Kürt kökenli vatandaşlar olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğü ile devletimizin ve ordumuzun yanında yer aldığımızı buradan tüm dünyaya haykırıyoruz.''

Şırnaklılar, açtıkları 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile kentte yaklaşık 5 kilometre yürüdü. Yürüyüş sırasında DTP il binası önünden geçerken bir grup, ''Meclis'te hain istemiyoruz'' şeklinde slogan attı. Miting nedeniyle il merkezinde yoğun güvenlik önlemi alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler