Galatasaray 2-0 öne geçti ama...

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk karşılaşmasında Galatasaray, Sırbistan'ın OFK Belgrad takımı ile sahasında 2-2 berabere kaldı.

Yayınlanma: 29.07.2010 - 20:27
Abone Ol google-news

Sırbistan temsilcisi karşısında etkili bir oyun ortaya koyarak 2-0 öne geçen Galatasaray, maçın sonlarına doğru art arda yediği iki golle adeta şok yaşadı.

Özellikle ikinci yarıda oyun temposu düşen sarı-kırmızılı takım, hücumda istediği pozisyonları yaratamadı. Buna karşın Arda ile farkı 2'ye çıkartan ev sahibi ekip, savunmada rakibini durduramayınca OFK Belgrad, sonradan oyuna dahil olan oyuncuları Krstic ve İnjac'ın golleriyle skoru eşitledi.

Yeni sezon öncesi ilk resmi maçında zayıf rakibi karşısında iyi bir görüntü ortaya koyamayan Galatasaray, 2-2'lik skorla rövanş öncesi avantajı rakibine kaptırdı.

Galatasaray karşısında ilk yarıda savunma yapan OFK Belgrad, ikinci yarıda ani ataklardan bulduğu gollerle skoru eşitledi. İkinci yarıda daha dertli toplu bir mücadele sergileyen ve rakibine fazla pozisyon vermeyen Sırbistan temsilcisi kalesinde Arda'nın golüne engel olamasa da maçı 2-2'ye getirmesini bildi. Favori gösterilen Galatasaray karşısında İstanbul'dan iyi bir skorla ayrılan OFK Belgrad, rövanş öncesi önemli bir avantaj elde etti.

 

Rijkaard, bildiğinden şaşmadı

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, OFK Belgrad karşısında, geçen sezon da birlikte çalıştığı oyuncularına öncelik tanıdı.

Özellikle kaleci tercihi merak edilen Hollandalı çalıştırıcı, bu maçta Aykut'a ilk 11'de görev verirken, yeni transferlerden sadece Mehmet Batdal ile Serdar Özkan ilk 11'de kendilerine yer bulabildi.

Sarı-kırmızılı ekibin ilk 11'i, Aykut, Neill, Barış, Arda, Mehmet Batdal, Mustafa, Ayhan, Hakan, Sabri, Servet ve Serdar Özkan'dan oluştu.

OFK Belgrad karşısında sahaya çıkan isimler arasındaki tek yabancı oyuncu Lucas Neill oldu.

Yeni transferler Çağlar Birinci, Ali Turan, Lorik Cana, Juan Pablo Pino yedekler arasında bulunurken, Ufuk Ceylan, Harry Kewell ve Emre Çolak da maça yedek kulübesinde başlayan isimler arasında yer aldılar.
 

5 eksik vardı

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları nedeniyle 5 oyuncu OFK Belgrad maçı kadrosunda yer alamadı.

Boynundan rahatsızlığı bulunan Gökhan Zan, arka adalesinden sakat olan Aydın, tendonlarından sakat olan Baros ve Elano ile genç oyuncu Emirhan, bu maçta arkadaşlarını izlemekle yetindiler.

ultrAslan Haldun Üstünel'i unutmadı

Galatasaray'da tribünlerin en sevdiği isimler arasında yer alan ve geçtiğimiz günlerde önce Futbol A.Ş.'deki, daha sonra da kulüpteki yönetim kurulu üyeliklerinden istifa eden Haldun Üstünel, OFK Belgrad maçında unutulmadı.

Taraftarlar, Haldun Üstünel için kapalı tribüne oldukça büyük bir şekilde, ''Seni seviyoruz Haldun Üstünel'' yazılı bir pankart açtı.
 

Ali Sami Yen Stadı'nda 82 gün sonra

Süper Lig'de geçen sezon 33. hafta maçını Ali Sami Yen Stadı'nda oynayan Galatasaray, yaklaşık 3 ay sonra yeniden taraftarının karşısına çıktı.

Sahasındaki son maçında Antalyaspor'a 2-1 yenilen sarı-kırmızılılar, OFK Belgrad maçıyla 82 gün sonra yeniden İstanbul'daki taraftarlarıyla buluşurken, ilginin yüksek olması dikkati çekti.
 

Yeni forma ile ilk maç

Galatasaray'da lansmanı yapılan yeni sezon formaları içinde en dikkati çekeni olan mercan rengi, OFK Belgrad karşısında görücüye çıktı.

Geride kalan sezonda mor renkli formayla taraftarlarının beğenisini kazanan sarı-kırmızlı takım, bu sezonki favori forma olan mercan rengini ilk resmi maçında giymeyi tercih etti.

Diğer yandan, henüz satışa çıkalı kısa süre olmasına karşın mercan rengi formanın birçok taraftarın üzerinde olması dikkati çekti.

 

Emektar stat için beste

Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı ekibin son yarım sezonunu oynayacağı Ali Sami Yen Stadı için yeni bir tezahürat besteledi.

Önemli rakiplere karşı başarıların kazanıldığı Ali Sami Yen Stadı'na veda niteliği taşıyan yeni tezahüratta, ''Hiçbir stat dolduramaz senin bizdeki yerini. Son bir defa haykıralım, inletelim Sami Yen'i. Kimler geldi, kimler geçti, herkes tattı cehennemi. Bütün dünya buradan duydu sana olan sevgimizi'' ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca taraftarlar, ''Ayrılık vaktinin sesleri var son istASYonda. Hüznün rengi var bu sonun başlangıcında'' yazılı bir de pankart açtılar.

 

Saha sulanırken Sırp futbolcu ıslandı

Karşılaşma öncesi yaşanan ilginç bir olay, tribünlerdeki futbolseverlerin gülüşmelerine neden oldu.

Maç öncesi saha zemininin ıslatılması sırasında OFK Belgradlı bir oyuncu bunu fark edemedi. Bir anda ıslanan oyuncu, koşarak suyun menzilinden kaçmaya çalıştı. Oyuncunun durumu, hem takım arkadaşlarını, hem de tribünleri güldürdü.

Öte yandan, az sayıda OFK Belgrad taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını desteklediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler