Beşiktaş, Prag'dan avantajlı dönüyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemede Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla 1-1 berabare kalarak İstanbul'daki 2. maç için avantajlı bir skor elde etti.

Yayınlanma: 29.07.2010 - 20:50
Abone Ol google-news

İlk yarıda rakibi karşısında zorlanan siyah-beyazlı takım hücumda etkisiz kalmasına rağmen 44. dakikada Delgado'nun penaltıdan attığı golle 1-1 beraberliği sağladı ve rövanş için avantaj kazandı.

Beşiktaş ile Viktoria Plzen arasındaki ikinci karşılaşma, 5 Ağustos Perşembe günü BJK İnönü Stadı'nda yapılacak.

Kaleci Hakan yıldızlaştı

Tecrübeli kaleci Rüştü'nün sakatlığında şans bulan kaleci Hakan Arıkan, Viktoria Plzen karşısında önemli kurtarışlar yaptı.

Hakan, özellikle takımının 1-0 geriye düştüğü dakikalarda yaptığı kurtarışlar ile farkın açılmasını engelledi.
 

Hilbert ışık vermedi

Lisansının çıkarılmasının ardından Beşiktaş formasıyla ilk resmi maçına çıkan Alman futbolcu Hilbert, Viktoria Plzen karşısında etkili olamadı.

Sağ kanatta hücumda fazla top kullanma şansı bulamayan Hilbert, ikinci yarıda sol kanada geçerek savunmaya yardım etmeye çalıştı. Hilbert'in henüz uyum sorununu aşamadığı görüldü.
 

Nihat, bu sefer sustu

UEFA Avrupa Ligi 2. ön elemede Vikingur ile yapılan iki karşılaşmanın golcüsü olan Nihat Kahveci, Viktoria Plzen karşısında suskun kaldı. Vikingur ile oynanan iki karşılaşmada 3 gol kaydeden tecrübeli oyuncu, 3. ön elemenin ilk mücadelesinde ise gol sevinci yaşayamadı.
Viktoria Plzen ile yapılan ilk karşılaşmada 45 dakika şans bulan Nihat, ikinci yarıda yerini genç futbolcu Necip'e bıraktı.
 

Delgado, 1 sezon sonra gol sevinci yaşadı

Geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle sözleşmesi dondurulan ve 1 sezon boyunca resmi maçlardan uzak kalan Delgado, uzun bir aradan sonra gol sevinci yaşadı. Viktoria Plzen karşısında 44. dakikada penaltı atışını kullanan Arjantinli oyuncu, atışı gole çevirerek 1 sezon sonra gol atma başarısı gösterdi.

Delgado, son golünü 7 Mart 2009'da Hacettepe'ye atmıştı.

 

Quaresma şov olmadı

Beşiktaş'a transfer olduğu günden itibaren taraftarların ilgisiyle karşılaşan ve Vikingur maçlarında hareketleriyle beğeni toplayan Portekizli futbolcu Quaresma, bugünkü mücadelede şov yapma fırsatı bulamadı.

Quaresma, her iki kanatta görev yapmasına rağmen kazandığı topları iyi değerlendiremedi ve rakiplerini geçmekte zorlandı.

 

Nobre varlık gösteremedi

Viktoria Plzen karşısında ilk 11'de şans bulan Nobre, 3. ön elemenin ilk mücadelesinde fazla varlık gösteremedi.

Vikingur ile oynanan ilk maçta son dakikada gol atma başarısı gösteren Nobre, bu akşamki karşılaşmada ise ceza alanı içinde topla buluşma şansını fazla yakalayamadı.

Tecrübeli futbolcu, 77. dakikada yerini Bobo'ya bıraktı.

 

Sol kanat ilk yarıda açık kaldı

Beşiktaş, Viktoria Plzen karşısında özellikle savunmasının solunda sıkıntılar yaşadı.
Portekizli yıldız Quaresma'nın tamamen hücumda kalması nedeniyle bu kanatta İbrahim Üzülmez yalnız kaldı. Tecrübeli oyuncu, ilk yarıda büyük mücadele vermesine rağmen Çek takımının ataklarına engel olamadı. Viktoria Plzen, yine bu kanatta gerçekleştirdiği organizasyonda 28. dakikada Limbersky'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster, ilk yarıdaki bu zaafiyeti ikinci yarıda Hilbert ile Quaresma'nın yerini değiştirerek gidermeye çalıştı. Quaresma, sol tarafa geçerken, savunması daha iyi olan Hilbert, ikinci yarıda İbrahim Üzülmez'in önünde oynadı.

 

Sezonun ilk resmi golünü yedi

Siyah-beyazlı takım, 2010-2011 sezonun ilk resmi golünü ise Viktoria Plzen'den yedi.
UEFA Avrupa Ligi 2. ön elemede Faroe Adaları'ndan Vikingur ile eşleşen Beşiktaş, iki maçta da rakibi karşısında savunmada zorlanmazken, Viktoria Plzen karşısında ise özellikle ilk yarıda kalesinde büyük tehlikeler gördü.

Vikingur ile oynanan iki karşılaşmada da kalesini gole kapayan Beşiktaş, Viktoria Plzen ile oynanan 3. ön elemenin ilk maçında aynı başarıyı gösteremedi ve sezonun ilk golünü yedi.

Beşiktaş yediği gole rağmen 3. resmi maçında da gol atma başarısı gösterdi. Vikingur'a iki maçta 7 gol atan siyah-beyazlı takım, Viktoria Plzen'e de 1 gol atarak bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 8. golüne ulaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon