BİLFEN'de Dağlarca Odası

Türk edebiyatının sevilen şairi Fazıl Hüsnü Dağlarca için BİLFEN Çamlıca İlköğretim Okulu'nda “Dağlarca Burada” adlı bir oda oluşturuldu. Odada Dağlarca'nın bağışladığı özel eşyaları ve kitapları bulunuyor.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 12:26
Abone Ol google-news

Türk edebiyatının büyük şairi Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın bağışladığı özel eşyaları ve kitapları, BİLFEN Çamlıca İlköğretim Okulu’nda oluşturulan “Dağlarca Burada” adlı odada korunuyor. 94 yaşında hayata gözlerini yuman Dağlarca, BİLFEN öğrencileri ile sık sık bir araya gelmiş ve onlara yaşam karşısında dik durmayı öğütlemişti. Fazıl Hüsnü Dağlarca, BİLFEN öğrencileri için “Eğilmek” adlı bir şiir de yazmıştı.

Dağlarca’nın vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirten BİLFEN İlköğretim Okulları Koordinatörü Nurşen Kayatürk, “En son hastanede ziyaret ettiğimizde, ‘Elinize kalem kâğıt alın’ deyip bir şiir yazdırmıştı. Yaşam dolu bir şairdi. Yaşarken onu öğrencilerimizle tanıştırdığımız, okulumuzda sık sık konuk ettiğimiz ve değerli fikirlerinden yararlandığımız için kendimizi şanslı sayıyoruz. BİLFEN ailesi ile Dağlarca arasında oluşan manevi bağ, Dağlarca Odası’nda yaşatılacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler