"Milli takımı da özelleştirecek misiniz?"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Maliye Bakanı'nın "Kriz bizi vurmaz, özelleştirmelere devam edeceğiz" sözlerini eleştirdi. Sezer, "Milli Piyango’yu özelleştireceğiz diyor. İnsanın dilinin ucuna geliyor da hani, siyasetçiyim tutamıyorum. Milli takımı da özelleştirmek programınızda var mı?" diye sorudu.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 12:23
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, hükümetin özelleştirme politikalarını eleştirdi ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a yüklendi. Ekonomik gelişme açısından devlet yatırımlarının önemine işaret eden Sezer, Maliye Bakanı Unakıtan’ın “Kriz bizi vurmaz, özelleştirmelere devam edeceğiz” sözlerini de eleştirdi. Sezer, “Ben bilmiyorum özelleştirilecek kurum kaldı mı? Ama o bulmuş. Milli Piyango’yu özelleştireceğiz diyor. Altın yumurtlayan Milli Piyango’yu.. İnsanın dilinin ucuna geliyor da hani, siyasetçiyim tutamıyorum. Milli takımı da özelleştirmek programınızda var mı?” diye sorudu.

Sezer, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TURMOB) 19’ncu Seçimli Olağan Genel Kurulu’na katıldı ve burada bir konuşma yaptı. Türkiye ve dünyanın ekonomi anlamında zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Sezer, son ekonomik krizin “vahşi kapitalizmin” duvara tosladığının göstergesi olduğunu ancak bu durumun ülkeyi yönetenler tarafından anlaşılmadığını söyledi. Türkiye’nin ekonomik krize yüksek cari açıkla ve korumasız yakalandığına işaret eden Sezer, iktidarda oldukları dönemde ilk yaptıkları işin bankacılık sistemini sağlıklı hale getirmek olduğunu söyledi. Sezer, bankacılık sektöründe yaşanan en büyük olumsuzluğun ise yabancılaştırma olduğunu vurguladı. Sezer, “Siz yabancı sermaye ırkçısı mısınız diyebilirler. Şimdi bu kriz döneminde sahipleri yabancı olan bankalar Türk insanından mevduat topluyor ama yaklaşık bir aydır Türkiye’de kredi kullandırtmıyorlar. Türk insanının mevduatı dışarıya bu yolla da gidiyor” dedi. Ekonomik kalkınma ve büyümenin üretim yerine ihracata endeksli olarak gerçekleştiğini belirten Sezer, “Aslında o büyüme, büyüme değildir. Hormonlu ya da sanal büyümedir. O kalkınma, kalkınma değil. Kalkınmama anlamı taşıyor. Bunu geldiğimiz noktada anlamış olduk. Üretime dayanmayan, yatırıma dayanmayan reel ekonomik gelişmelere dayanmayan ekonomik sistemin duvara tosladığını hep birlikte gördük. Altı yıldır uygulanan düşük kur yüksek faiz politikası, üretimi bitirdi” diye konuştu.


DSP Lideri Sezer, hükümetin özelleştirme politikalarını da eleştirdi. Hükümetin, ‘devlet yatırım yapmaz, özelleştirir’ görüşünü savunduğunu ifade eden Sezer, “Devletin yatırımı olmazsa bugün geldiğimiz sorunları yaşamaya devam ederiz. Geri kalmış ve ekonomik sıkıntı yaşayan bölgelerimize, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerimize özel sektör yatırım yapmıyor. Bunun için özel sektöre mi sitem edeceğiz, hayır. Devlet yatırım yapacak, yatırımda öncülük yapacak” diye konuştu. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, “Kriz bizi vurmaz, özelleştirmelere devam edeceğiz” sözlerini eleştiren Sezer, “Ben bilmiyorum özelleştirilecek kurum kaldı mı? Ama o bulmuş. Milli Piyango’yu özelleştireceğiz diyor. Altın yumurtlayan Milli Piyango’yu.. İnsanın dilinin ucuna geliyor da hani, siyasetçiyim tutamıyorum. Milli takımı da özelleştirmek programınızda var mı?” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler