Davala'dan ağır eleştiri

Görevine son verilen antrenör Ümit Davala, başkan Polat ve yönetimi topa tuttu. Davala, "Yönetim kurulunun, Galatasaray Kulübü'nün saygınlığına yakışmayan şekilde görevime son vermesini hak etmedim" dedi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 12:33
Abone Ol google-news

Galatasaraydaki görevine son verilen Ümit Davala, dün düzenlediği basın toplantısında yönetime eleştiriler yöneltti. Kararın neye göre verildiğini anlamadığını ifade eden Davala, başkan Adnan Polatın son dönemdeki memur gibi çalışıyorduaçıklamasına yanıt vererek Ben Galatasaray Kulübünde memur olarak göreve gelmedim. Teknik direktör yardımcısı olarak göreve geldim. İlk defa da bu görevi yapmadım. Teknik direktörlüğü bırakıp yardımcılığı kabul ettimdiye konuştu.

Kendisine yapılan tebligatta, görevine son veriliş nedeninin, antrenörlük faaliyetlerinden beklenilen ve bu doğrultuda amaçlanan hedeflere ulaşılamadığının ifade edildiğini belirten Davala, Başarılı bir mesleki kariyerin ardından, teknik direktör Skibbenin de karşı çıkmasına karşın, yönetim kurulunun, Galatasaray Kulübünün saygınlığına yakışmayan ve hiç de etik olmayan bir şekilde görevime son vermesini asla hak etmedimşeklinde konuştu. Davala, Floryadaki gerçek sorun Adnan Sezgin midir?” şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: Sayın Polata, eğer böyle açıklamalar yapıldıysa Sezgin tarafından yapılması gerekiyor. Çünkü bizimle sürekli vakit geçiren Adnan Sezgindir. 10 dakika önce gelip 10 dakika sonra gittiysem bunu Sezginin yapması gerekiyor. Böyle bir şey olmadığını hocaya da, oyunculara da, çalışanlara da sorabilirsiniz.”

Davala, bir teknik adamın yardımcılarını ona sormadan görevden almakla yönetimin vermek istediği mesajın ortada olduğunu kaydetti. Genç teknik adam son olarak Milan Barosun Şampiyonlar Ligi maçlarından önce alınmamasını eleştirdi. G.Sarayda şanssızlıklar sona ermiyor. Dünkü antrenmanda yapılan çift kale maç iki futbolcunun sakatlanmasına yol açtı. Hasan Şaş ve Ardanın zorlu Trabzonspor maçı öncesi sakatlıklar yaşaması teknik heyeti endişelendirdi. Bu arada forvette Nonda-Baros ikilisi oynarken Lincolnün yedek takımda yer alması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon