'AKP'ye dur de' mitingi

Ankara'da siyasi partiler, oda ve demokratik kitle örgütleri AKP karşıtı mitingde bir araya geldi. Mitingde konuşma yapan TMMOB Ankara İKK Başkanı Ramazan Bektaş, "Kendilerine AK diyenlerin AK olmadıklarını artık sağır sultan bile duymuş. Takke düşmüş, kel görünmüştür. Sosyal devleti küçülten bütün hükümetler kendi banka hesaplarını büyütmüşlerdir" dedi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 12:53
Abone Ol google-news

TMMOB, İKK, TESK Ankara Şubeler Platformu, Türk-İş şubeleri, DİSK Bölge Temsilciliği, Ankara Tabip Odası, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Devrimci 78’liler Federasyonu, Eğitim-Sen, Halkevleri, CHP, DSP, DTP, EMEP, ÖDP, SDP ve TKP Ankara il örgütlerinin destek verdikleri  'AKP’ye dur de' mitingi saat 12.00’de Toros Sokak’tan, Kolej kavşağına sloganlar eşliğinde yürünmesi ile başlandı. Kolej kavşağı trafiğe kapatılırken bölgede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. Mitingte, "yaşanılan yoksulluğun ve sefaletin son bulması, hakların gasp edilmesinin durdurulması, herkesin barış içerisinde insanca yaşadığı, bağımsız, demokratik ve özgür bir Türkiye için kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiği" belirtildi.

AKP’nin iktidarı boyunca zamlarla yoksulluğu ve yıkımı derinleştirdiği savunulan mitingte, binlerce kişilik kalabalık Kolej kavşağındaki mitingde, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “İşgalci ABD, işbirlikçi AKP”, "Yaşasın iş, emek, özgürlük mücadelemiz" sloganları atıldı.


 

Halkın değil sermayenin hükümeti

Mitingde TMMOB Ankara İKK Başkanı Ramazan Bektaş bir konuşma yaptı. Konuşmasında hükümetin, halkın değil, sermayenin hükümeti olduğunu her fırsatta gösterdiğini öne sürerek şunları kaydetti: “Bu pervasızlık ülkeyi siyasi ve ekonomik anlamda bir uçuruma sürüklerken, onlar sadece babalar gibi satarım diyerek kamu mallarını yağmalamaya, yandaşlarının yolsuzluklarını örtbas etmeye, kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yaparak, kentleri talan etmeye, becerikli tüccar kılığında ülkemizin bugününü ve geleceğini satmaya, tarikata endeksli kadrolar oluşturmaya devam etmişlerdir. Kendilerine AK diyenlerin ne kadar Ak olmadıklarını artık sağır sultan bile duymuş. Takke düşmüş, kel görünmüştür. Sosyal devleti küçülten bütün hükümetler kendi banka hesaplarını büyütmüşlerdir.”

Neoliberal politikalar çerçevesinde çalışanların sosyal hakları, gelecek güvencelerinin tırpanlandığını söyleyen Bektaş, sosyal devlet olgusunun ortadan kaldırılarak mezarda emekliliğin dayatıldığını savundu. Bektaş, vatandaşları, “Parası kadar eğitim, parası kadar sağlık” hizmetinin önerildiğini kaydetti. Bektaş, “Ulemanın sesine kulak veren, IMF ve Dünya Bankasının sözünden çıkmayan, patronların bir dediğini iki etmeyen iktidardan hesap sormadan darbe düzeniyle hesaplaşmadan, ülkemize demokrasi gelmeyeceğini, insanca bir yaşamın hüküm sürmeyeceğini biliyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler