'Yerel Seçimler ve Sol' konferansı

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Adana'da düzenlenen ''Yerel Seçimler ve Sol'' konulu konferanstaki konuşmasında, ''Türkiye'nin her yerinde solun ortak adayının belirlenmesinden yanayız'' dedi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 13:02
Abone Ol google-news

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Türkiye'nin her yerinde solun ortak adayının belirlenmesinden yana olduklarını söyledi.

Uras, partisinin Adana il örgütü tarafından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen ''Yerel Seçimler ve Sol'' konulu konferanstaki konuşmasında, yaklaşan yerel seçimlerin önemine dikkati çekti.

Yerel seçimlerde AKP'ye karşı bir sol seçenek üretmenin kendileri için son derece önemli olduğunu anlatan Uras, şunları söyledi: ''Uzun zamandır solun değişik renklerini, toplumsal taleplerin hayata geçirilmesi amacıyla bir gök kuşağı politikasında buluşturmaktan yana olan bizler, yeni bir sınavla karşı karşıyayız. Türkiye'nin her yerinde solun ortak adayının belirlenmesinden yanayız. Biz, ürütenlerin ve emekçilerin yönettiği bir Türkiye ve yerel yönetim anlayışından yanayız. Eğer solun tek adayı olarak ifade edilirse seçimler kazanılır. Eğer böyle yapılmazsa matematiksel olarak seçimleri kazanmanın imkanı yok. O yüzden tüm adayların solun ortak adayı olarak çıkarılması gerekir.''

Uras, kamuoyunda AKP'nin seçimlere büyük avantajla girdiğinin söylendiğini, ancak önlerindeki 5,5 aylık süreçte küresel kriz nedeniyle zarara uğrayan kişilerin ve halkın düşüncesinin değişebileceğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler