Osmaniye'de bomba bulundu

Osmaniye'de teröristlerce tuzaklanmış el bombası bulundu. Ayrıca Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, terör örgütüne eleman kazandırdığı gerekçesiyle bir kişi tutuklandı.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 13:41
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan ''Bölücü Terör Örgütüyle Mücadele Olayları''na ilişkin duyuruya göre, dün Osmaniye'nin merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, teröristlerce tuzaklanmış 1 adet el bombası bulunarak imha edildi.


Mardin'de bir kişi tutuklandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, terör örgütüne eleman kazandırdığı gerekçesiyle bir kişi tutuklandı. Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kendilerine mail aracılığıyla, terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarımı sağlandığı, örgütün yurt dışındaki üyeleriyle bağlantı kurulduğu ve patlayıcı madde getirildiği, bu patlayıcı madde ile eylem yapmak için diğer illere sevkin ve örgüte maddi desteğin sağlandığı ihbarının yapıldığı bildirildi.

İhbar üzerine 15 Ekimde Kızıltepe ilçesinde operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, operasyonda, İ.S, M.A.K, H.B'nin gözaltına alındığı kaydedildi.
Zanlıların ikametlerinde ve iş yerlerinde arama yapıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Operasyonda 238 gram patlayıcı madde, 1 elektrikli kapsül, 1 adet naylona sarılı vaziyette elektronik düzenek, 9 adet terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf, dizüstü bilgisayar ele geçirilmiştir. Adli makamlara sevk edilen zanlılardan M.A.K. ve H.B. serbest bırakılmış, İ.S. tutuklanmıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler