Eryılmaz'dan Gökçek'e tepki

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, mahkemenin verdiği “Köşk Cami”nin inşaatının durdurulması kararına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin inşaata yeniden başlamasını eleştirdi.

Yayınlanma: 18.10.2008 - 14:30
Abone Ol google-news

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, yaptığı açıklamada 3 bin metrekarelik bir alanı kapsaması gereken Köşk Cami’nin alanının Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yaptığı plan değişikliğiyle 6 bin metrekareye çıkarılması üzerine mahkemeye başvurduklarını hatırlattı.

Eryılmaz, mahkeme kararıyla cami inşaatının durdurulmasına rağmen Gökçek’in inşaata yeniden başlamasını eleştirerek şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi ve onun hukuk konusunda ‘uzman’ başkanı yine ayak oyunlarıyla mahkemesi devam etmekte olan bir inşaatı, mahkemenin sonucunu beklemeden sürdürmeye başlamıştır. Gökçek, plan değişikliği adı altında var olan planın asli unsurlarına dokunmadan sadece birkaç rötuşla konuyu Belediye Meclisi'nin gündemine getirdi. Meclis, Gökçek’in istediği kararı çıkartarak bu alandaki inşaata yeniden başlanmasına neden oldu.” Gökçek’i, hukuka ve yasaya saygısızlıkla suçlayan Eryılmaz, “Yasaya, hukuka saygı duymayan bir insan, hiçbir inanca da saygı duymaz. Hukuka karşı yapılan bu iş, üçüncü sınıf bir atlatma ve aldatmadır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler